ATV’nin en önemli ekran yüzlerinden biridir Nihat Hatipoğlu Hoca. Yaptığı programın ne kadar geniş bir izleyici kitlesine ulaştığını anlamak için sadece reytinglere değil gelen sorulara da bakmak lazım. Düşünsenize, 14 yaşındaki bir genç kız ‘Duvarıma Justin Bieber posteri asıyorum günah mı?’ diye Nihat Hoca’ya sordu. Bu soruya kimileri gülümsedi ama bence bu zamanın çocuklarını anlamak açısından son derece önemli bir örnek bu.
Bir yandan Justin Bieber gibi sadece 18 yaş altındakilerin hayran olduğu bir adamı dinleyip, posterini duvara asmak, diğer yandan da günah mı işliyorum diye merak etmek...
Üstelik bu merakını büyük bir özgüvenle ekranda yöneltebilmek bence üzerinde durulması gereken birözelliktir.
Çok Güzel Hareketler Bunlar...
Show TV, Çok Güzel Hareketler Bunlar ile gayet iyi reytingler alıyor. Her yapımın bir son kullanma tarihi vardır, sonra ne yapsanız işe yaramaz.
Belli ki, Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın daha gidebilecek yolu varmış, ekrana erken veda etmiş...
Tartışma ve doğru bilgi...
Nazlı Ilıcak ileİstanbulBarosu Başkanı Ümit Kocasakal arasında CNN Turk ekranında sert bir tartışma yaşandı. Bir fikir tartışması değil bir ağız dalaşıydı, medya sitelerinin de son derece ilgisini çekti bu dalaşma. Ancak işin boşlukta kalan iki tarafı var.Birincisi Nazlı Ilıcak durduk yere “Darbeci Baro” ifadesini kullanmadı. Ağız dalaşını başlatan Kocasakal’ın Balyoz Darbe Planı’nda yer alan gazetecilerle ilgili bölümde Ilıcak’a sorduğu “Sizi bu kadar ciddiye alacaklarına inanıyor musunuz?” sözü oldu.Ondan sonra iş karıştı..
İkinci nokta 1980 darbesinden sonra Nazlı Ilıcak’ın Kenan Evren’e destek verdiği iddiasıydı. Ümit Kocasakal tarafından dile getirilen bu iddia da doğru yere oturmadı. O dönemi anlatan kitaplarda Demirel’e destek verdiği için hapse atılan Nazlı Ilıcak’ı kurtarmak için kardeşi Ömer Çavuşoğlu’nun Evren’den ricacı olduğu yazar.
Nazlı Ilıcak’ı savunmak gibi bir derdim ya da niyetim yok, bu örnekleri ekranın nasıl birşey olduğunu anlatmak için yazdım.
Bazen sadece bir cümlenin alınması bazen de bir tartışmada doğru olmayan bilginin verilmesi her zaman mümkündür. Ekrana çıkanların bunu unutmaması gerekir...