Ödem, halsizlik ve uykusuzluk gibi sorunlara karşı baldan yardım alın. Arı ürünlerindeki antioksidan vücuttaki toksinlere karşı bire bir.
Bal ve arı ürünleri doğal antioksidanları içerdiği için fonksiyonel besin olarak sağlığın iyileştirilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bal ve arı ürünlerinin içerdiği kuersetin, hesperidin ve apijenin- apigenin gibi farklı çeşitte flavonoidler ile kalp, kanser, diyabeti bu antioksidanlar sayesinde koruyabildiği bilimsel araştırmalarda kabul görüyor. Araştırmalar bal içinde doğal formda bulunan bu fenol içeren yararlı bileşiklerin arı ürünlerinden propoliste de yüksek düzeyde olduğunu belirterek, düzenli bal yemenin vücudun antioksidan kapasitesini ciddi düzeyde artırabildiğini gösteriyor. Vücutta antioksidanların yüksek olması toksinlerden arınmada en önemli kural. Bu yüzden bal yemek vücutta zararlı bileşiklerin temizlenmesinde oldukça etkili.
Yeşil çay katın gücünü ikiye katlayın
Bal ve arı ürünlerinde organik asitler önemli bir öğe olarak doğal formda bulunuyor. Bu özel organik asitlerden glukonik ve malik asit vücudun toksinlerden kolaylıkla arınmasında rol oynuyor. Araştırmalar balı şeker yerine kullanarak vücutta hastalıklara neden olan toksinlerden etkili bir şekilde kurtulmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Sıcak havalarda ev yapımı buzlu yeşil veya siyah çay limon dilimi ve bal ile tatlandırmak yüksek miktarda antioksidan almanızı sağlayacak. Taze meyveleri özellikle muz, çilek ve armudu bir kaseye doğrayıp üzerine 1 yemek kaşığı bal ve dövülmüş ceviz ile tatlandırdığınızda tek başına yediğiniz meyveden en az 2 kat daha fazla antioksidan alacaksınız.
Virüse en tatlı kalkan
Kuvvetli bir antiviral etkiye sahip olan bal fenolik bileşikleri içeriyor. Virüslerin özellikle herpes simleks tipi olanlarını düzenli bal yiyerek bloke edip vücuttan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Sabahları kahvaltınızda yiyeceğiniz 2 tatlı kaşığı bal, gün içinde virüslere karşı sizi kalkan gibi koruyabilecek etkiye sahip olacaktır. Bal virüslere karşı koruyucu etki sağladığı gibi zararlı bakterilerin de vücutta üremesini engelleyecek özel bileşikleri doğal olarak barındırmaktadır. Özellikle balda bulunan farklı yapıdaki sağlıklı karbonhidratlar zararlı bakterilerin üremesini engelliyor. Balın pH düzeyinin düşük, osmolaritesinin yüksek olması doğanın mucizesi olarak nitelendirilir. Bal ayrıca ülser gibi hastalıkları tedavi edici doğal bir ilaçtır. Mide ve bağırsaklarda oluşan ülseri de engeller. Düzenli bal yiyen ülser hastalarının ağrı, şişkinlik, yanma ve gaz oluşumları ortadan kalkar.