Mide ve bağırsak problemlerini çözen, kalp hastalıklarından koruyan, kolesterolü düzenleyen bal,1 yaşından büyük tüm bireyler için doğanın mucize ilacı.
Bal, tıp literatürüne geçmiş en sağlıklı besin olarak kabul ediliyor. Balın özel olmasını sağlayan arıdan hiçbir kimyasal ve endüstriyel işlem kullanılmaksızın elde edilerek üretilmesinde gizli. 1 yaşından büyük çocuklara her gün kilosu başına 1 gram, yetişkinlere ise 1 yemek kaşığı bal yemelerini öneriyorum. Mide problemlerini gideren mucize besin bal; kalp hastalıklarından koruyor, şeker ihtiyacını karşılıyor ve bağırsakları düzenliyor. Glisemik indeksi değeri sofra şekerine göre düşük olan bal, cinsine göre ortalama 55 glisemik endeksi ile kanda şekeri hızla yükseltmez; protein, organik asit ve enzim içeriği ile de birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermesini sağlar. Bal, helikobakter pilori denilen gastritten mide kanserine kadar olumsuz etki gösteren mikrobun yok edilmesini sağlayan ender besinlerden biridir.
Bağırsaktaki mikrobu temizler
Bal ishali durdurabilen ve bağırsağın yapısını koruyabilen bir besindir. İshal durumunda günde 1 yemek kaşığı balı ılık su ile tüketildiğinde balda bulunan glikoz ve fruktoz bağırsaktaki salmonella, shigella gibi mikropların artmasını engeller. Bal ayrıca bağırsaktan ishalle kaybolan sodyumun ve suyun da bağırsaklardan hızlı kaybolmasını engelleyen nadir özel besinlerden biridir. Balın; yapılan araştırmalarda vücudun kanda bulunan sağlık parametrelerini gösteren kolesteroller, kan yağı, enfeksiyon parametrelerinde sofra şekerine göre ciddi şekilde düzelttiği, iyileştirdiğini göstermektedir.