RAMAZAN sofralarının olmazsa olmazıdır tatlılar. Ramazan ayında kurulan iftar sofraları; su ve hurmayla açılan çorbayla başlayıp çeşitli yemeklerle devam eden ve tatlı ile biten birer ziyafet sofrasına dönüşür. Fakat Ramazan’da tatlı seçiminde yapılan yanlışlar kan şekerini olumsuz yönde etkiler ve Ramazan’da kilo alımını kaçınılmaz hale getirir. Bunun için enerji yoğunluğu düşük tatlılar tercih edilmeli. Baklava, revani, kadayıf gibi şerbetli tatlıları daha nadir tüketerek onların yerine buzdolabından çıkartılarak tüketilen güllaç, sütlaç, muhallebi ya da dondurma gibi soğuk tatlılar bu yıl sıcak günlere denk gelen Ramazan ayında tüketilecek uygun çeşitler arasındadır. Sağlıklı bir beslenme düzeni için de tüketilmesi gereken karbonhidrat miktarı günlük besin gereksiniminin yüzde 45’i ile 60’ı arasında olmalıdır.