Temiz bir mutfak hemhastalıklardan korunmanızı hem de yediklerinizin besin değerinin korunmasını sağlar. İşte size birkaç öneri.
-Buzdolabınızın sıcaklığını en az 4 dereceye ayarlayın. Bu mikropların çok yavaş çoğaldığı sıcaklıktır.
-Yemeği pişirdikten 2 saat sonra buzdolabına koyun.
-Bez ve süngeri haftada bir deterjanlı su ile kaynatın. Özellikle çiğ hayvansal besinlerden bezlere mikrop bulaşır.
-Doğrama tahtalarını sıcak deterjanlı su ile yıkayın.Et ve balığın temas ettiği tahtaya, diğer besinlerin temas ettirmeyin.
-Et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerin iyi piştiğinden emin olun.
-Kesinlikle çiğ ve az pişmiş yumurta yemeyin. Haşlarken; su kaynadıktan sonra en az 6-7 dakika pişirme işlemine devam edin.
-Mutfak tezgahhını düzenli aralıklar 4 litre suya 1 yemek kaşığı çamaşır suyu ilave ederek silin.
-Elde yıkanan bulaşıklar kendi kurusun, bezle kurulamak mikrop getirir.
-Çiğ et gibi hayvansal besinleri elledikten sonra hemen ellerinizi sabunla yıkayın.
-Dondurulmuş besinleri eritmek için bir gece önce buzdolabına indirin. Acil durumda akan soğuk su altında eritebilirsiniz. Soba, kalorifer üzerinde eritmeyin.