Doğanın mucize baharatlarından tarçın İçerisindeki karakteristik koku-lezzetini veren “sinnamik asit” ile bakterilere ve mantarlara karşı adeta bir kalkan görevi görür. Tarçının bir başka güzel özelliği ise sindirimi kolaylaştırmasıdır. Ramazan ayında hazımsızlık ve gaz problemi en sık yaşanan sağlık sorunlarından birisidir. Yapılan çalışmalar yemek sonrası yaşanılan mide problemlerini bastırmak için bir adet rulo tarçını, çaya veya süte, 1 tatlı kaşığı toz tarçını ise yoğurt veya meyvelerin üzerine ekleyerek tüketmenin faydalı olabileceğini belirtiyor. Tarçının içerisindeki antioksidanlar ise yaşlanmayı geciktirmeye ve vücut savunmasını (kanser gibi hastalıklara karşı) güçlendirmeye yarıyor. Tarçını mucizevi yapan şey ise mükemmel bir kan şekeri dengeleyicisi olması. Bu sayede hem damar sağlığını korur hem de iştahı dengede tutar. Şeker hastalığı gibi kan şekeri dengesi hayati önem taşıyan rahatsızlıkların en büyük yardımcılarındandır. Yapılan araştırmalar günde yarım çay kaşığı tarçının diyabetli kişilerde kan şekerini düzene sokmaya yardımcı olduğunu, trigliserid ve kötü huylu kolesterolü de (LDL) azaltmaya yol açtığını göstermiştir.
Sağlıklı tarifler
Ramazan ayı için sizlere farklı alternatifler sunacağım: -Bir bardak az yağlı süte, 1 çay kaşığı tarçın koymanız daha rahat oruç tutmanızı sağlar. -3 tane orta boy limonu sıkın, üzerine 1-2 tane limon kabuğu, 2 yemek kaşığı bal ve 1 rulo tarçını ekleyip bol su ile karıştırın. Buzdolabınızda 1 saat süre ile bekletin. Bu içecek Ramazan’da karşılaşabileceğiniz susuzluğa ve tatlı ihtiyacına iyi gelecektir.