Yağsız kırmızı et, süt, fındık ve hindistan cevizi, yeşil çay gibi besinlerde bulunan sihirli bileşimler, metabolizmayı hızlandırarak özellikle bel ve karın bölgesindeki yağlanmayı engelliyor.
Bazı besinler vücut içi ısıyı yani termojenezisi arttırarak metabolizmanın artmasına etki ederler. Vücut iç ısısı arttıkça kalori yakımı artarken yapılan araştırmalar bazı besinlerde bulunan yağ yakıcıbileşenlerin de özellikle bel bölgesindeki adipoz dokunun azalmasını sağladığını gösteriyor.
Bu besinleri her gün ve en az 1 ay süre ile yemek bel bölgesindeki yağları eritiyor. Düzenli olarak tüketildiğinde de kaybedilen yağların yerine gelmesi tamamen önlenebilir. ABD’li beslenme uzmanları; yağlanmayı azaltarak, düzenli kilo vermeyi ve yağ depolarının vücutta oluşumunu önlemeyi sağlayan bu sihirli besinleri şöyle sıralıyor:
SALATALARDA HİNDİSTAN CEVİZİNİ DENEYİN
-Japaleno tipi acı küçük biberde bolca bulunan kapsaisin, yağın oksidasyona uğrayarak, vücutta kalori yakımı hızını arttırıp, metabolizmayı olumlu yönde çalıştırıp yağlanmayı azalttığı deneyler ile kanıtlanmıştır. Tüm biber çeşitlerinde ancak acı formlarında yoğun bulunan kapsaisin maddesini almak için salatalara, turşu formunda yemeklerin yanında veya taze yenilerek yağ depolarından kurtulmak mümkün.
-Orta zincirli yağ asitleri diğer yağ çeşitlerine göre vücutta kaslar tarafından hızla kalori yakımı olarak kullanılıp depolanmayan özel yağlardır. Vücut tarafından kolayca emilen bu yağlar bolca Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi yağında bulunur. Hindistan cevizi yağını süte veya yoğurda katarak, taze Hindistan cevizini ise salatalara ekleyerek kullanabilirsiniz.
-Diasilgliseroller süt ve fındıkta yüksek miktarda bulunur. Günde 15 adet taze yani kavrulmamış fındık, 1 su bardağı az yağlı veya kalsiyumdan zengin süt içmek bel ve bazen bölgesindeki yağların bu diasilgliserol denilen madde tarafından yağların hızla yakılmasına olanak sağlıyor.
-Kateşinler siyah, oolong ve yeşil çayda bulunur. Ancak yeşil çay en fazla kateşin içerir. Kateşinler vücutta yağın oksidasyonunu arttırarak hem kilo vermeye hem de adipoz doku dediğimiz doku altında oluşan yağlanmanın da azalmasına yardımcı olurlar. Günde 4-6 fincan açık ve limon dilimli içmenin en etkili olduğunu beslenme araştırmaları bildirmektedir.
-Kırmızı et ve süt konjuge linoleik asidin en iyi kaynağıdır. Günde 150 gram yağsız kırmızı et ve 1 su bardağı tam yağlı süt içmek vücutta yağ depolanmasını önler.