Toplum olarak kitap okuma bilinci konusunda maalesef hiç de iyi bir yerde değiliz. Devlet tarafından hazırlanan, ihtiyaçlar listesinde kitap son sıralarda yer alıyor. Medeni olmanın en büyük göstergesi olan kitapla irtibatımız bu kadar zayıf olunca maalesef ekranlarda bağırıp çağıran, birbirine el kol hareketi yapan hatta birbirini döven güya entelektüel kesimimiz kitabın boşluğunu dolduruveriyor.
Kitap, insanoğlunun medeniyet yolculuğunda can dostu olmuş, bilgi ve tecrübeleri bir sonraki nesle aktarmanın vesilesi olmuş. Bilgiyi taşıma ve diğer insanlara ulaştırma noktasında da oldukça kullanışlı bir öğe. Kitap okumak veya yazmak bir insanın gelişmişlik düzeyiyle ilgili bir gösterge. Medeniyetimizin üç özelliğini söylemek istesek, biri kesinlikle onun bir kitap medeniyeti olmasıdır.
Son zamanlarda belki de ihtiyaçlar listesinden düşmüş olan kitaba karşı ilgiyi artıracak çok güzel bir gelişme yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan bu kampanya ülkemiz için ziyadesiyle sevindirici bir haber.
Başkan Ali Erbaş'ın "İnanıyoruz ki doğru kaynaklardan elde edilen ve paylaşılarak çoğaltılan sahih bilgi, insanın huzursuzluklarını teskin edecektir. Bireysel ve sosyal hayatı tehdit eden pek çok sorunun çözüme kavuşturulmasının zemini olacaktır." açıklamasıyla duyurduğu "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasının önemi toplum tarafından idrak edildiğinde kuraklaşmış yüreklerimize can suyu olacaktır.
Başlatılan bu kampanya; bilginin, öğrenmenin, okumanın kaynağı olan kitabı daha geniş kitleye ulaştırmak ve her bireyin kişisel gelişimine katkı sunmak amacı taşıyor.
"Hediyem Kitap Olsun" kampanyası okullarda eğitim gören öğrencilere, üniversitelere, Kur'an Kurslarına, ihtiyacı olan kütüphanelere, gençlik ve kültür merkezlerine, cezaevlerine, İslam ile yeni tanışan ve bilinçlenmek isteyen bireylere, araştırmacılara, STK'lara, Kurum ve Kuruluşlar ile her yaşta bireye okuma bilinci ve alışkanlığı sağlamak üzere ihtiyaç sahibi bireylere ulaşmayı hedeflemekte.
Bu kampanyadan duyduğum sevinci yaşarken bir başka güzel haberle mesrur oldum. Özel bir kuruluşun başlattığı kampanyada ise her hafta LGBT sapkınlığı hakkında özenle seçilmiş ve hazırlanmış bir kitap okuyucuyla buluşturulacak.
LGBT, cinsiyet eşitliği ve cinsiyet değiştirme konusunda maalesef hem yetersiz hem de yanlış bilgilere sahibiz. Daha doğrusu LGBT lobileri bu konuda özellikle yayın mecralarını kullanarak toplumu yanlış bilgilendiriyorlar.
LGBT lobilerinin dezenformasyon atağına karşılık verecek böyle bir kampanyanın ilk kitabı olan ve Christopher Doyle tarafından hazırlanan "Psikoterapi Savaşı" kitabını okuduğumda ise dehşet verici gerçeklerle yüz yüze geldim.
Kitapta, eşcinsel yönelimlere dair çalışmalarda yapılan bilimsel hatalar, daha doğrusu bilinçli yanlışlar ve yönlendirmeler bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor. Anormal olanı bir "Normal" (!) hale getirilebilmek için yapılan manipülasyon ve yönlendirmeler insanın kanını donduracak cinsten.
Aynı şekilde normal olan yaratılışı anormal hale getirilmek için yapılan çalışmaların da ne denli tüyler ürpertici ve dehşet verici olduğu gözler önüne seriliyor.
Hiyerarşisini ise; STK, medya, dijital platformlar, ekonomi dünyası, hukuk koridorları, siyaset, kültür ve sanat mecraları, milli eğitim kurumları, üniversiteler diye sıralıyor ve yasal hakların verilmesiyle son bulacaktır diyor.
Kitap, yapılmış olan onlarca psikanaliz ve tıbbi araştırmaları belgeler ve resimlerle ortaya koyuyor. LGBT dayatması sonucunda cinsiyet değiştirmek isteyen kişilerin yaşadığı ruhsal ve fiziksel sağlık problemlerini ise bizatihi bu hastalığa duçar kalan bireylerle görüşerek hikayelerini anlatmak suretiyle aktarıyor.
Yazarın önsüzüne "Hiç kuşkunuz olmasın topyekûn bir savaşın ortasındayız. Bu ideolojik bir savaş. Toplumsal bir savaş. Manevi bir savaş. Bu; etik, ahlak ve cinsiyet savaşı. Bu, yok sayamayacağımız bir savaş." cümleleri ile giriş yaptığı kitap LGBT lobileri ile verilecek fikir mücadelesinde bir başucu kitabı.
Bu kitap bütün anne-babalar, psikologlar, eğitimciler ve LGBT ile mücadele edenlerin okuması gereken bir kitap.
52 haftada yayınlanacak 52 kitap ise bu alandaki büyük bir boşluğu dolduracak. "LGBT'yle Mücadele Kitaplığı" oluşturmak için bulunmaz bir fırsat.
Diyanetin başlattığı "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasının ilk hediyeleşmesi aileler, özellikle anneler arasında bu kitapla olmasını salık veriyoruz.
Kampanyanın ikinci kitabını şimdiden büyük bir heyecanla bekliyoruz!