Sokak köpekleri üzerinden rant devşirenler ve hayvan sevgisini psikolojik bir vakaya dönüştürüp insan düşmanı olanlar, kendileriyle alâkalı yazılarımdan dolayı hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar.
Ömrünü mahkeme salonları ve hapishane arasında geçirmiş biri olarak mezkûr suç duyurusu beni çok korkuttu! Artık, "sokak köpeklerine yardım topluyorum" diyerek insanları dolandıranlara ve köpeklerin parçaladığı çocuklar için "Oh olsun, onlar da köpeklerin yaşam alanlarına girmeselerdi" diyen ruh hastalarına dair yazılar yazmayacağım.
Çok korktum, çok!..
Dikkat ettiniz mi, geçen hafta Konya'da iki belediye işçisinin kürekle köpeğin kafasına vurmasına tepki gösterenler köpeklerin parçaladığı çocuklar için tek kelime etmiyorlar. Sizce de garip bir durum değil mi? Köpek ısırması neticesi bir çocuğumuz kuduz oldu ve günlerce yoğun bakımda acı çekerek vefat etti ama bu taifeden ses yok. İçlerinden, "Çocuk köpekten izin almadan köpeğin bölgesine girdiğinden suçludur" diyorlardır. Bu sapkın düşünceyi aşikâr söyleyenleri de var. Utanmasalar ölen çocuğa dava açacaklar. Bu ruh hastaları diğer köpek saldırılarında ölen çocukların ebeveynlerine dava açmaya da kalktılar.
Köpeğin kafasına vuran iki belediye işçisinin tutuklanması gayet yerinde ibretlik bir tutuklama oldu. Peki, çocuklarımızın ölümüyle sonuçlanan köpek saldırılarında kimler tutuklanacak? Dolandırıcıların ve ruh hastalarının istismarına uğrayan zavallı köpeklerin tutuklanması muhal. Öyleyse...
Okuyunuz, 2022 yılında 10 çocuk köpek saldırılarında öldü. Kadını ve erkeğiyle 2022 yılında köpek saldırılarında ölen sayısı 27.
2022'inin bitmesine daha bir ay var, inşaallah 2022 senesini köpeklere vermiş olduğumuz kurban sayısında bir artış olmadan kapatırız.
21. yüzyılın Türkiye'sinde köpeklere kurban vermediğimiz gün Allah'a şükrediyoruz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak köpeklerini hem birilerinin istismarından hem de sokaktan kurtarmak için gerekli talimatı verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tâlimatının ardından yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı: "İstanbul Valiliğiyle bir çalışma başlattık. Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu söz konusu. Bu barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul'un barınak sorununu gidereceğiz. Bir derneğe ya da gönüllere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz. İstanbul'un 39 ilçesi için 30'ar dekarlık yerleri yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız. Süreci valiliğimiz takip ediyor. İstanbul'da pilot uygulama olarak başlattık eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz."
Bakan Kirişçi'nin "Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul'un barınak sorununu gidereceğiz. Bir derneğe ya da gönüllere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz." sözü mühim. "Derneklere yer yok" diyerek Bakan Kirişçi insanların hayvan sevgisini istismar eden derneklerin kaynağını da önemli ölçüde kesmiş olacak. Heyecanla bekliyoruz.