Bu hafta sosyal medyada yayınlanan bir görüntü tüylerimi diken diken etti. İzmir’de kendini sosyal medya fenomeni olarak adlandıran bir şahıs, çocukları para verme vaadiyle genel ahlaka aykırı davranışlar yaptırmaya zorluyor. Bunun adına da YARIŞ-MA diyor utanmadan. Görüntüleri burada tarif etmeyeceğim ama tek kelime mide bulandırıcı.
İnfiale neden olan görüntüler üzerine adli makamlar söz konusu şahsı gözaltına alındı. Umarım alabileceği en yüksek cezayı alır. Kendini SOSYAL MEDYA FENOMENİ olarak adlandıran bu şahısın böyle bir terbiyesizliği neden yaptığı ise şimdilik muamma. Ama benim burnuma çok ama çok kötü kokular geliyor. Dijital dünyanın karanlık dehlizlerinde uyuşturucu, fuhuş ve daha nice yasa ve ahlak dışı işlerin dönmediğini bilmeyen yok.
O raporu kim hazırladı?
Bugünlerde yeniden devreye sokulan medya ile ilgili bir rapor dikkatimi çekti. Oxford Üniversitesi Reuters Gazetecilik Enstitüsü’nün 2018 dijital haber raporu. Rapora göre en çok sahte habere maruz kalınan ülke Türkiye. İnsanlar dünyaca bilinen bazı kurumların isimleriyle yayınlanan raporları haliyle dikkate alıyor. Ancak o raporları kimin hangi kriterlere göre hazırladığı bazen tam bir hayal kırkılığı ve yanıltıcı.
Birincisi; söz konusu rapor haziran ayında yayınlanmış.
İkincisi, raporun Türkiye bölümünü hazırlayan kişi FETÖ’CÜ Servet Yanatma.
Şimdi soruyorum; Türkiye ile ilgili en çok sahte ve yalan haber yapan bir terör örgütüne mensup kişi nasıl TARAFSIZ bir rapor hazırlayabilir?
Size tavsiyem bu tip raporları değerlendirirken kimlerin hangi standartlara göre hazırladığına bakmanız.