Zayıflamanın altın kuralları bulundu. ABD Ulusal Kilo Kontrol Merkezi 2014 yılının ilk haftasında 10 yıllık araştırmasının sonuçlarını açıkladı.
ABD Ulusal Kilo Kontrol Merkezi başarılı kilo vermenin altın kurallarını 2014 yılının ilk haftasında açıkladı. 10 yıldır takip edilen binlerce kadın erkeğin obeziteden normal kilolu sınırlarına düşüşünün 6 önemli noktaya dikkat ederek sağladıklarını bildirdi. Takip edilen kişilerin verdikleri kiloları hala koruyor olması bu başarılı süreçte önemli anahtar bilgilerin zayıflamaya çalışan diğer kilolu bireyler için kılavuz olacağı belirtiliyor. Kalıcı ve yo-yo döngüsünden kurtulmak için yapılması gerekenler şunlar.
1. Beslenme düzeninde mutlaka yağları azaltın. Kilo problemi yaşayan kişilerin yemek takipleri yapıldığında göze çarpan en önemli detayın yemekleri aşırı yağlı olduğudur. Zayıflamadaki en pratik yol katı yağlardan tereyağı, krema, yağlı soslar ve kuyruk yağı gibi hayvansal yağların diyetten çıkarılmasıdır. Günde tüketilen yağ miktarı 4-5 yemek kaşığını geçmeleli. Yemeklerin suyu tüketilmemeli, yemeklere az yağ eklenmeli.
2. Düzenli kahvaltı yapın. Kahvaltı öğününü yapmayan ve günde 2 öğün yemek yiyenlerin daha kolay kilo aldığı görülmektedir. Bu nedenle günün en iyi öğünü kahvaltı ve öğle öğünü olmalı, akşam öğünü kahvaltı öğününün yarısı kadar kalori içermelidir. Kahvaltıda peynir, yumurta, ekmek ve meyve olmalı.
3. Kana direk geçen şekerlerden uzak durun. Sağlıklı karbonhidratları tüketirken şeker içeren yiyecekler ve şekerli içecekleri beslenmenizden uzaklaştırmalısınız. Tatlılar, şekerli hamur işleri sizin zayıflamanıza engel tehlikeli yiyeceklerdir.
4. Yenilen tabağı küçültmek. Evde veya restoranda muhakkak küçük tabağa yemeği alıp yemek zayıflamanın ince noktalarından biridir. Porsiyonu küçültmek toplam günlük kaloriyi de azaltmak anlamına gelecektir. Porsiyonlarını küçülten obezler her ay en az 4-6 kg arasında kilo vermeleri garanti olmaktadır.
5. Daha fazla sebze ve meyve yiyin. Bol diyet lifi ve az kalori içeren taze meyveleri bol yiyenler daha hızlı kilo verirler. Muzdan elmaya, kirazdan karpuza kadar meyveleri günde en az 3 porsiyon ve taze sebzelerden ise doyana kadar yiyen obezlerin verdikleri kiloları uzun zaman korudukları görülmüştür.