Irkçılık ve neonazi zihniyeti üzerinden, nasıl bir gelecek hedefi var?
7 Mayıs 2022 Cumartesi
"Dünyanın içine sürüklendiği kaotik ortam, doğal süreç mi, yoksa toplumsal mühendislik mi?" sorusunun cevabı ancak, taşların yerine oturması ve de doğru bilgilerin ortaya çıkmasıyla mümkün olur ki; bu ise en az elli yıllık bir süreci ihtiva eder.
2. Dünya savaşı dönemini bu nedenle sık sık yazılarıma konu eder ve "Üzerinde yeniden durmamız ve okumamız lazım" tezini savunmaktayım.
Giderek daha net anlıyoruz ki; şu anda içinde bulunduğumuz şartlar ve söylemler masum içerik taşımıyor. Avrupa kendi içindeki sorunları ile yüzleşmeye başladı ve yeni ırkçılık belası ile kavrulmadan; söylem ve eylemlerin Ukrayna- Rusya hattına iteklenmesi tesadüf gözükmüyor.
Genele baktığınızda, ırkçı söylemlerin artışı giderek özellikle mültecilere yönelik tavrın değiştirilmesi doğal sürecin sonucu olarak karşımıza çıkmıyor.
Türkiye üzerine inşa edilmeye gayret edilen söylem ve eylemlerin de arka planı; Avrupa'daki genel durum ile paralel okunmalıdır. 2. Dünya savaşına neden olan söylemler, bugünkü söylemler ve jeopolitik durumlarla kıyaslanarak analiz etmeliyiz. Hitler'in meydana çıkışı ve Avrupa'nın geneline yaygınlaşan dönemin siyasi literatürü hafife alınmamalı ve günümüzün siyasi havasına göre güncellenerek okunmalıdır.
Dünyanın yeni şekle sokulması için, kimin nasıl bir heves içinde olduğunu anlamamız artık şart.
İngiltere, ABD, İsrail ve Çin...
Ve Tabii Rusya üzerinden dizayn edilmesi istenen yeni dünya...
Ukrayna konusunun tam anlaşılması ve ateşin etrafa yaygınlaşmasında, Kiev yönetiminin nasıl bir strateji üretmek istediğini doğru anlamamız gerekiyor. Moldova, Belarus, Finlandiya ve Baltıkdevletleri üzerine nasıl bir misyon yüklendi?
Dünya için hangisi tehdit?
NATO (ABD) mu, Rusya mı?
Bu soru giderek net cevap bulacaktır. Esasına bakarsanız, bu sorunun cevabı, dünyayı yöneten kimdir veya kimlerdir sorusunda saklı.
Putin gelecek nesillere, sizce Rothschildsiz Dünya sunabilmemizden; neden bahsetme ihtiyacı duydu?
Savaştığı tarafın sadece ABD veya Anglosakson ittifakı olarak okunmaması gerektiğine mi işaret ediyor?
"Kendi içindeki oligarşi yapıyla mücadelede zorluk çektiği Ukrayna ile savaş gerekçesi, dünya sisteminden bu yol ile çıkarak; kendine münasip bir gelecek hedefliyor" konusu önemli bir konudur aslında. Çünkü bu konu, sadece Rusya ve çevresini değil; dünyanın tamamını etkileyecek sırları barındırmaktadır. Bu durumda ırkçı söylemlerin ve neonazi zihniyetin neden yeni dönemin esas meselesi olarak meydana çıkarıldığını anlamamız kolay olur.
Anlaşılan herkesin kendi hesabı var. Ama dünyayı yöneten cemiyetlerin; belki de üs takıl olarak tanımladığımız yapıların, devletleri yıkmak veya kolay yönetilir unsurlara dönüştürme hayalleri; bazılarının yansıttığı gibi "komplo teorileri" değildir.
Türkiye içinde, yeni yeni servis edilmeye başlanan ırkçı söylemlere de; küresel ölçekteki gelişmelere ekleyerek veya parçası olarak anlamalıyız ve doğru sonuçlar çıkarmalıyız.
Gerçekten mülteciler konusunda, hiç kuşkusuz toplumu rahatsız eden noktaların üzerine gidilmeli. Ama bu durumu sadece lokal durum olarak okumamalıyız. Ve körüklenmeye iteklendiğini de masum göremeyiz ve görmüyoruz...