Anne adayları daha fazla yeme eğiliminde olduğu bu dönemde hem bebeğe zarar vermemesi hem de erken doğumu tetiklememesi adına doğru yemeyi öğrenmeli.
-Deniz ürünleri: Hamilelik dönemi süresince balık yemeyen annelerin bebeklerinde; konuşma becerilerinde zayıflık, davranış ve gelişim problemleri olduğuna işaret ediyor. Bununla birlikte; bazı balık ve deniz ürünleri, civa açısından önemli derecede tehlike yatarabiliyor. Hamilelikte; kılıç balığı, köpek balığı ve iri uskumru gibi balık türlerinden uzak durmak gerek.
-Et, tavuk, hindi etleri: Et ve kümes hayvanları yenilirken çok iyi pişmiş olmaları gerekir. Pişirme, besinlerdeki bakterilerin ölmesi için en önemli basamaktır.
-Süt ve süt ürünleri: Krem peynir, feta, camembert, küflü peynirler ve Meksika peynirlerinin tüketimi, eğer pastörize sütten yapılmamışlarsa son derece sakıncalıdır.
-Kafein: Kafein, bebeğin kalp ve solunum fonksiyonlarını etkileyebilir. Özellikle hamileliğin ilk üç ayında kafeinli içecekleri tüketmeyin.
-Bitki çayları: Bazı bitki çaylarının, örneğin frambuaz çayının kasılmalara neden olduğuna dair raporlar mevcuttur.
-Alkol: Hamilelik süresince, alkolün hiçbir miktarı güvenli değildir. Alkol alan hamilelerde düşük riski ve ölü doğum gürülebilir. Aşırı alkol tüketiminde ise; ‘fetal alkol sendromu’ denilen durum ortaya çıkar.