Doğanın gençlik iksiri çilek, mucizevi bileşenlerle, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kan değerlerini dengeliyor. Son araştırmalara göre günde 8 çilek yemek yaşlılık sürecini erteliyor
YAŞILIK belirtileri ve enfeksiyon hastalıklarına karşı doğanın sunduğu en etkili içeriklere sahip olan çilek antioksidan içeriğini kaybetmeden buzdolabında 2 gün kalıyor. İçerisindeki polifenoller ve C vitamini nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere neden olan yabancı maddelerin tamamen vücuttan temizlenmesine yardımcı olan çileği havasız kaplarda buzdolabının en üst rafında saklayın. Yıllardır şekerli olduğu öne sürülerek diyabetlilere önerilmeyen çileğin masumiyeti son araştırmalarla kanıtlandı. Çilek kan şekerini yükselten değil düzenleyen bir içeriğe sahip. Kanda CRP dediğimiz C-reaktif protein düzeyini düzenli çilek yiyerek düşürdüğünüzü gördüğünüzde antiinflamatuvar etkisini daha net anlayabileceksiniz. Mevsiminde günde bir porsiyon taze çilek yemek, cilt ve selülit sorunlarını önlüyor.
Kanserin en güçlü düşmanı
Çilekleri taze veya suyunu sıkarak tüketebilirsiniz. 8 büyük çilekten 1 su bardağı çilek suyu çıkar ve bu 1 porsiyon meyveye eşittir. Çilek rahim ağzı, kolon ve yemek borusu kanserindeki riski azaltmada çok etkili. Nedeni ise içerdiği ellajik asit. Bu antioksidan bileşen tümörün oluşmasını ve büyümesini engelleyen bir etkiye sahip. Ülseratif kolti ve Crohn hastaları için ise oluşan olumsuz sağlık sorunlarını önleyen bir özelliğe de sahip. 600’den fazla çeşidi olan çileği mevsiminde yemek midede sorun yaratmadan tüm bu sağlığa yönelik olumlu etkilerinin gözlenmesine yardımcı olacaktır.
Çilekleri bir cezvede üzeri su kaplayacak şekilde su ve 1 çay kaşığı pudra şekeri ile kaynatın. Soğumaya yakın buzlu bir bardak içerisine boşaltın. Şerbet kıvamında bu içeceği spor sonrası, yemeklerden sonra tatlı ihtiyacı olduğunda ve de sabah aç karnına içildiğinde de bağırsak çalıştırıcı etki sağlayarak içebilirsiniz.