Kışı gribe yakalanmadan atlatmak mümkün.
İşin sırrı bağışıklık sistemini güçlendiren yumurta, peynir ve mercimek gibi besinleri hastalığa yakalanmadan tüketmek ve gerekli vitamin desteği almaktan geçiyor.
ABD’nin Pensilvanya Üniversitesi Beslenme Eğitim Direktörü Dr Lisa Hark gripten korunmanın yeterli ve dengeli beslenmeye ek olarak bazı yiyecekleri ön plana çıkartarak mümkün olduğunu bildirdi. Çoğu zaman gribe yakalandıktan sonra bitkisel çaylar ve taze meyve suları ile tedavi etmeye çalıştığımız bu hastalıktan korunmanın yolları hem pratik hem de oldukça kolay yiyeceklerle engellemek mümkün. İşin aslı yıpranmış olan bağışıklık sistemini harekete geçirmek, yorgun çalışan enzimatik sistemleri canlandırmak. Dr. Lisa Hark yaptıkları deneysel araştırmada ilk önce yeterli proteini vücuda sağlamanın grip virüslerine karşı korunmada en etkili yöntem olduğunu bildiriyor. Bin kişi üzerinde yapılan araştırmada özellikle peynir ve yumurta proteinlerinin virüslere karşı vücutta antikor üretimini arttırdığını belirtti. Her gün en az 2 ince dilim peynir ve 1 adet yumurta gribe kalkan olduğu çalışmalarla gösterildi.
Kilit vitamin B12
Ülkemizdeki araştırmalarda folik asit ve B12 zengin yiyeceklerle beslenen kişilerin gribe yakalanmadıklarını gösteriyor. Nohut, mercimek, hindi ve balık eti tüketenlerin bu 2 önemli vitamini eksik almalarına imkan yok. Hindi ve tavuk etlerini sebzelerle zenginleştirerek yemek grip koruyucu maddeleri daha fazla kayıp olmadan almanızı sağlayacaktır.