Diyete ek olarak antioksidan vitaminleri (C, E ve Beta karoten) tüketmenin kardiyovasküler hastalıklar ve çeşitli kanserlerin önlenmesinin yanı sıra sporcular için yararlı olduğu konusunda araştırmalar var. Her antioksidan kendine ait biyolojik işlevi yerine getirir. Suda çözünen C vitamini hücre veya sıvılarda serbest radikallerle savaşır. E vitamini ve beta karoten yağda çözündükleri için yağ dokusunda bulunur. Antioksidanlar birlikte çalıştıkları için herhangi birinin aşırı ya da yetersiz alımı diğerlerinin yararlarını engeller. Antioksidanların yeterli tüketimi için sebze ve meyveler günde en az 5 kez, kepekli tahıl ürünleri ve yağlı tohumları günde 3 porsiyon tüketmek gerekir.
Öğün arasında domates suyu için
Diyete ek olarak antioksidan vitamin kullanılacak ise her üç antioksidan vitamini tek bir formülde bulundurulan tabletler tercih edilmeli. Ancak bu tabletlerin içerikleri incelenerek tüketilen beta karoten miktarının 5-6 gün, C ve E vitamini miktarının günde 250 mg’ı aşmamasına dikkat edilmelidir. Diyete ek tüketim tartışılan bir konudur. Çünkü ne kadarının yeterli olduğu, ne kadar süre kullanılması gerektiği kesin olarak bilinmez. Bu nedenle antioksidan içeren besinler gün boyunca tüketilmeli. Böylece öğün ve öğün aralarında havuç, domates suyu, taze sıkılmış meyve suları, salata tüketme alışkanlığı edinmek lazım. Sağlık açısından pek çok faydası olan antioksidanlar aşırı kullanımında ise vücuda zarar veriyor. Bu yüzden vücutta 6 saat kalabilen antioksidanların doğal yoldan alınması önem taıyor.