Diplomasi, terör ya da mülteci krizi gibi son günlerin önemli gündem maddeleri arasında en önemli araçlardan biri haline geliyor.
Fransa’da resmi rakamlara göre 129 kişinin ölümüne neden olan DAEŞ terörü, Avrupa’da mültecilere, yabancılara ama en çok Müslümanlara yönelik önyargıları da tırmanışa geçirdi.
İyileştirilmeyi bekleyen açık bir yara var Avrupa’nın yeni sosyolojisinde.
G20 zirvesinde masanın etrafındaki Müslüman ülkelere sorumluluklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün İslam ülkeleri Sağlık Bakanları toplantısında da önemli mesajlar verdi.
Müslüman ülkelere son dönemde oluşan konjonktürde önemli görevler düştüğünü hatırlatan Erdoğan, İslami kavramlarla terörün yan yana anılmasının önlenmesi için de dikkat çekici vurgular yaptı.
Cumhurbaşkanı’nın “Dünyadaki 1.7 milyar Müslümanın izzetini bir avuç teröristin insafına terk edemeyiz” cümlesi önceki gün yaptığı konuşmanın ana mesajıydı.
Mülteci krizinin de İslam ülkeleri coğrafyasını yakından ilgilendirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, Müslüman ülkelerin yeteri kadar katkıda bulunmadıklarının da altını çizdi.
Erdoğan’ın İslam ülkeleri nezdindeki çağrıları dünkü konuşmasıyla da son bulmayacak.
Satır araları iyi okunmalı.
Avrupa’da derinleşen yabancı düşmanlığı ve İslamofobi vebasıyla başa çıkmada Türkiye kritik bir rol oynayabilir, bu süreci yakından izlemek gerekiyor.
G20 zirvesine evsahipliği yapan Türkiye...
17 devlet başkanıyla ikili görüşmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...
İslam ülkelerine verecek mesajı olan. o ülkeleri harekete geçirme kapasitesi olan bir Cumhurbaşkanı...
Çözülmeyi bekleyen uluslararası krizler...
Tablo ne kadar net...