Vücutta hücrelerin yapısını bozarak kanser gibi hastalıkların oluşumuna yol açan oksidatif stres sadece ‘antioksidanlar’ tarafından uzaklaştırıyor. Eğer sebze, meyve ve tahıldan zengin besleniyorsanız bu antioksidanları alıyorsunuz demektir.
Doğal beslenme aslında vücuda doğanın bizlere sunduğu hayvansal ve bitkisel besinlerden çeşitli ve dengeli yemek anlamına geliyor. Son yıllardaki bilimsel araştırmalar doğal beslenme diyetinin kronik hastalıklardan korunması yönündeki etkilerini net olarak ortaya koyuyor. Doğal beslenme diyetinde daha fazla sebze, meyve, tahıl çeşitleri, kurubaklagiller ve yağlı tohumlar dediğimiz kuru yemişler olacak şekilde beslenmenin kronik hastalıkların önlenmesinde en pratik yaklaşımın olduğunu belirtiliyor.
Bir meyvede 8 bin mucize gizli
Dünya Sağlık Örgütü’nün raporunda daha fazla tahıl ve bitkisel besinlerle beslenme ile dünyadaki kanser hastalığında yakalanma oranının üçte bir oranında azalabileceği vurgulanıyor. Araştırmalara göre doğal yollarla sadece bitkisel besinlerden alınan 8 bine yakın farklı yararlı besin bileşenlere sahip sebze, meyve ve tahıllardaki bu dengeli karışımlar hastalıklar koruyabilecek güce sahip.
Sağlığı aktarda aramayın
Vücutta oksidatif stres denilen hücrelerimizdeki yapıyı bozan, hücrelerde değişim yaratarak tümör oluşumunda rol oynayan zararlı maddeler ancak antioksidan denilen bileşenlerle uzaklaştırılıyor. Antioksidanın en güçlü ve güvenilir kaynağı sebze ve meyveler. Çünkü ilaçla alınan antioksidanlar vücutta toksik doza ulaşabiliyor. Taze sebze, meyve ve tahıllardaki farklı antioksidanlar ise birbirleri ile etkileştiğinde vücutta kullanımı maksimumda tutuyor, böylece yararı da daha fazla oluyor.
LAHANA VE SOĞAN GRİBE EN İYİ İLAÇ
Hastalıklardan korunmak için açık siyah çay, yeşil çay, yeşil yapraklı tüm sebzeler, keten tohumu, elma, brokoli, pırasa, karnabahar, lahana, sarımsak, soğan, soya fasulyesi, kırmızı üzüm, yulaf kepeği, ceviz, saf çikolata, badem, fındık, kajun fıstık, Antep fıstığı içi, mandalina, limon ve bulgur sağlıklı beslenme içerisinde muhakkak düzenli olarak tüketilmelidir. Bu besinleri düzenli olarak tüketerek akciğer, mesane, yutak, kolon ve ağız kanseri, kalp hastalıkları ile yaşlanmanın toksik etkilerinden korunmuş olursunuz. Ayrıca bu besinleri sıklıkla beraber, pişirmeden veya buharda pişirerek yemek sağlığı koruyucu bu maddeleri de çok zengin bir şekilde yararlanmamızı sağlayacaktır.