Obezite gibi zayıflık da vücutta yıkım yapıyor. Kişinin kilo alamayışındaki nedenlerin saptanması ve soruna yönelik tedavi uygulanması şart.
ZAYIFLIK vücut ağırlığının boy oranına göre az olmasıdır. Alınan enerjinin harcanandan az olmasıdır, yani bir enerji dengesizliği söz konusudur. Bu durumda vücut var olan yağ depolarını kullanır. Bunun dışında muhtemel zayıflığa beslenme programının kalitesinin düşük olması, yanlış uygulanan diyetler da neden olabilir. Elbette sadece yeme davranışı bozukluğu zayıflığa neden olmaz. Sindirim sistemindeki bozukluklar, dolaşım bozukluklar, parazitler, sık enfeksiyon hastalıkları geçirme sırasında alınan besinler vücutta kullanılamayabilir ve sonuçta zayıflık meydana gelebilir. Hormonsal dengesizlikler nadir de olsa zayıflığa zemin hazırlayabilir. Tiroid hormonlarının fazlalığı, bazal metabolizma hızın arttırır ve enerji harcaması artar. Ne yerseniz yiyin kilo almanız da olanaksızlaşabilir. Aşırı zayıflık vücut görüntüsünü de bozar.
Erken kırışıklık sorunun ilk belirtisi
Ciltte kırışıklık aşırı derecede zayıflığın belirti sidir ve kişinin çabuk yaşlanmasına neden olur. E ve C vitaminleri yeterli miktarda alınmadığı zaman, cilt beslenemez, gerekli nemi besinlerden ya da sıvılardan alamadığı için cilt kırışır. Yetersiz beslenme sonucunda vücut bağışıklık sistemi kuvvetlenemez. Vücut direnci düşer ve yorgunluk hali oluşur. Vücut gerekli vitaminleri ve mineralleri karşılamadığında sinir sisteminde bozukluklar ortaya çıkar. Vitamin dengesizliği kişinin sinir sistemini etkiler. Ayrıca T3 ve T4 hormonları zayıf kişilerde fazla salgılandığı için sinirlilik, el titremesi, terleme, bitkinlik ve adet düzensizliği görülür.