NBŞ… Bir daha okuyun lütfen; NBŞ… Yani “nişasta bazlı şeker”… Yani “şekere benzeyen türetilmiş madde…” Bazı iddialara göre; tam bir uzun vadeli zehir…
Konuyu Türkiye’de 2008’den bugüne defalarca gündeme getirdim ve getirmeye de devam edeceğim…
Peki neden bu kadar ısrarla üstünde duruyorum?
Sevgili dostlar, ilk defa konuyu gündeme getirip, korkunç gerçekleri araştırmalarım sonucu öğrenince, “ne paketli çikolata, ne kolalı içecekler ne de şekerlemeleri” şahsen tüketemez duruma geldim... Yediğimiz, içtiğimiz bazı markalarda; “tat verenler” şeker pancarı veya kamışından üretilen, “olması gereken” değil, onun yerine çok daha ucuz olan “nişasta bazlı şekerimsiler”! SAKIN “AMAN NE OLACAK” DEMEYİN! Bu tip “şekerimsiler” bağımsız bilim adamlarının çalışmalarına göre “obezite ve pankreas kanseri” gibi hastalıklar ile doğrudan ilişkili! Fransa, Hollanda ve İngiltere’de ve AB’nin bazı ülkelerde, bu nedenlerle Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) olarak da adlandırılan mısır şurubu üretimi KESİN yasak! ABD’de kotalar düşürüldü ve Michelle Obama, defalarca “BU ÜRÜNLERİ KULLANMAYIN” çağrısı yaptı! Uzun lafın kısası; DURUM ÇOK AMA ÇOK CİDDİ…
Peki bu NBŞ denen “şekerimsileri” tüketmeye devam edenlere ne olabilir?
DEFALARCA YAZDIM, BİR DAHA YAZACAĞIM…
Sevgili dostlar, bu ürünleri çocuklarınız tükettiği ve sürekli olarak bu tüketim devam ettiği takdirde, 5-10 yıl arasında çocuklarınızda çok ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir…
Sonuç: Çocuklarınızı mutlaka kontrol altına alın ve bu ürünleri yedirmeyin, “NBŞ’li ürünlerden” yediği her paket çocuğunuzu sizden çalıyor. KESİN SÖYLÜYOR VE ANNE BABALARA ÇOK NET VE KESİN SÖYLÜYORUM; ÇOCUKLARINIZI KORUYUN BU CANAVARDAN! NBŞ’Yİ TÜKETMELERİNE ASLA İZİN VERMEYİN!
Son söz: DÖNELİM BAŞLIK SORUSUNA; ÇOCUKLARIMIZI NBŞ’DEN KORUYABİLİYOR MUYUZ?