Çocukları gribal enfeksiyonlardan korumak için yapılması gereken birinci kural yiyeceklerine dikkat etmek.
Havaların geçiş dönemlerinde enfeksiyon tehlikesi kapımızda. Özellikle çocuklar tehlikede. Bu yüzden yapılacak ilk şey bol miktarda sebze ve meyve tüketmek. En az 1 tabak sebze yemeği, 1 tabak salata ve 3 çeşit meyve yemek yeterli vitamin ve mineral alımı için çok önemli. Bağışıklık sitemini güçlendirmek için C vitamini, A vitamini ve E vitaminine olan ihtiyaç son derece fazladır. Yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. Fındık, ceviz, badem gibi çerezler, yağlar, kurubaklagiller, tahin gibi besinlerde bulunan E vitamini güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminde görevlidir.
Kar soğuklarında dinç olmak ve hastalıklara vücudu korumak için;
- Soğuk yeme hissi de artar. Bu yüzden çocuklara üç ana ve 3 ara öğün ile beslenyin.
- Yemeğe salata ya da çorbayla başlatın. Böylece vitamini vücut daha iyi depolayacaktır.
- Light ürünleri çocuğunuza yedirmeyin.
- Haftada 30 dakika çocuğunuzun spor yapmasını sağlayın.
- Günlük 6-8 bardak su içmeniz zararlı maddeleri atmak hem de tokluk açısından önemlidir.
- Bitkisel çaylar mucize değildir. 3-5 fincandan fazlasına gerek yoktur.
- Her sabah 1 kaşık bal veya propolis tükettirin.
- Her akşam yatarken 1 bardak ılık su ve 1-2 adet kuru incir tükettirin.
- Her gün en az 2 kase yoğurt ve 1 çay bardağı tuzsuz yer fıstığını çocuğunuzun grip, soğuk algınlığından korur.
- Çocuğun bağışıklığını koruyan en iyi ilaç uyku.