Bağışıklığın en zayıf olduğu, hastalıkların pusuda beklediği kış aylarında, sağlıklı kalabilmek için 3 sihirli formül öneriyorum. Bu besinlerden hangisini seviyorsanız, kış dönemi boyunca uygulayın.
-PANCAR: Bağışıklık sistemini arttıran en güçlü sebzedir. Pancar içerdiği kükürtlü bileşiklere bağlı olarak hücrelerde antioksidan cevabı güçlendirerek ve bağışıklık sistemi destekler. Her gün düzenli olarak 1 kase pancarı haşlayarak, salatalara ekleyerek kullanabilirsiniz. Pancar yoğurt ile beraber yenildiğinde bağışıklığı daha güçlü arttıran bir özelliğe sahip olur. Yoğurdunuza 2 diş sarımsak ezin 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Üzerine 2 adet pancarı küp halinde doğrayın. Yemeklerinizin yanında hem lezzet verici hem de vücudun direncini arttırıcı özelliğinden faydalanın.
-BAL: Bağışıklığı arttıran tek tatlı alternatifidir. İçerdiği kendine has organik asitler, amino asitler, potasyumdan iyoda kadar mineraller, C vitamininden B2’ye kadar vitaminler, enzimler ve farklı aromalar sayesinde vücut direncini artırma etkisi mucizevi bir şekilde oluşur. Bal, tarçın ve taze zencefil ile beraber tüketildiğinde tam bir kış hastalıkları kalkanı gibi görev yapıyor. 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 çay kaşığı toz tarçın ile 1 yemek kaşığı balı bir kapta iyice macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı bu karışımı 1 su bardağı ılık su ile için.
-SÜT: En kuvvetli bağışıklık sağlayan protein kaynağıdır. Vücudun direncini arttıran hayvansal kaynaklı protein, kalsiyum ve fosfor minerali, A ve B2 vitaminini oldukça fazla içerir. Sütün bağışıklık sistemini artmasında güçlü etki yaratması için ılık ve C vitamininden zengin meyve ile karıştırılıp içilmesi doğrudur. Mutfak karıştırıcınıza 1 su bardağı ılık süt, 1 çay kaşığı vanilya, 10 adet taze çilek ve 2 tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Her gün bu özel sütten 1 su bardağı içmeye gayret edin.