Tatilde alınan kiloların sorumlusu olarak görülen açık büfe aslında görüldüğü gibi tehlikeli değil. Açık büfeden sağlıklı seçim yaparak aşırıya kaçmadan dengeli beslenmek mümkün.
Yaz tatillerinde açık büfeler kontrolün sürdürülemeyeceği düşünülen ve yemek sınırı konulamayan bir kilo aldırıcı tuzak gibi düşünülse de bunu tersine çevirmek aslında sizin elinizde. Öncelikle açık büfelerden sağlıklı seçimler yaparak kilo artışını engelleyebileceğinizi hatırlatmak istiyorum. Sizleri zora sokmadan, keyifli ve lezzetli yemek seçimleriyle nasıl kilo kontrolü yapabileceğinizi paylaşmak istiyorum. Bunun için açık büfeleri öğün bazında değerlendireceğim.
Kahvaltı: Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın. Her gün farklı farklı seçimler yapmayı deneyin. Bir gün, bol peynir peynir ve zeytin çeşitleri, ince dilim ekmek bol söğüş tercih edebilirsiniz. Diğer gün yumurta, peynir ve ekmek, domates, salatalık, maydanoz ve biber çeşitlerinden faydalanabilirsiniz.
Öğle ve akşam yemekleri: Mümkün olduğunca kızartmalardan uzak durmayı tercih edin. Yemeğinizin yanında mutlaka salata tabağı hazırlayın. Öğle yemeklerinde et tercih edip, akşam yemeklerinde sebze ağırlıklı beslenmek kilo kontrolü için atılabilecek en kolay adımlardan birisidir. Bir başka gün ana yemek olarak, kalorisi düşük, lezzetli ve doyurucu bir seçim olan balığı tercih etmeyi unutmayın. Yağda kızarmış olanlar yerine ızgarada pişmiş olanları tercih edin.
Ara öğünler: Tatlı istiyorsanız tercihinizi dondurma, meyve ve sütlü tatlılardan yana kullanın. Ayrıca gözleme, pizza ve pide gibi hamur işi besinlerin bir ana öğün kalorisinde olduğunu hatırlatmakta yarar var. Kilo kontrolünü sağlamak için doyum hissinizi arttıracak besinleri tercih edin. Örneğin meyve suyu içmek yerine, meyvenin kendisini tüketmeyi tercih edin.