29 Nisan 2025 Salı / 2 Zilkade 1446

MSÜ hava harp okulu başvuru şartları nedir?

MSÜ hava harp okulu başvurusu nasıl yapılır? MSB personel temin başvurusu msb.gov.tr nasıl yapılır?

12 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
MSÜ hava harp okulu başvuru şartları nedir?

MSB personel temin başvuru tarihleri ne zaman sona eriyor? soruların yanıtları merak edilen konular arasında. Hava Harp Okulu, üniversitelerin 3 ve 4'ncü sınıflarından öğrenci alımı için ilan yayımladı.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular, 09-24 Ekim 2018 Saat: 16:00’a kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yer alan başvuru linkindeki ilgili alanlara gerekli bilgiler doldurularak yapılacaktır. Adaylar başvuru esnasında, öğrenim gördükleri üniversitelerden alacakları (onaylı ve mühürlü) “öğrenim belgesi (Transkript)”ni jpeg formatında tarattıktan sonra başvuru ekranındaki eğitim bilgisi bölümünde bulunan “diploma yükleme” butonuna tıklayarak yükleyecektir. Adaylar, belgenin uygun şekilde yüklendiğinin kontrolünü “diploma görüntüle” butonuna basarak yapacaktır. transkriptini yüklemeyen adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

 

E DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Üniversitelerin üç ve dördüncü sınıflarında okumaya devam eden kız ve erkek öğrencilerin 9-24 Ekim tarihleri arasında başvurabileceği Hava Harp Okulu, başvuruda bulunan adayların transkriptlerini inceleyecek. İncelemenin ardından LYS MF-4 puanı, adayların barajı aşıp aşmaması kriterinin belirlenmesinde önem arz edecek.

 


Öğrenciler Harp Okulu içerisinde Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinde eğitim alacak.

Başvuru yapabilecek olan öğrencilerin bölümleri ise şunlar olacak;

Havacılık ve Uzay Mühendisliği
Uçak Mühendisliği
Uzay Mühendisliği
Uçak ve Uzay Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme
Mühendisliği
Kontrol ve Otomasyon
Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Adayların bu bölümlere DGS ile geçmemiş olması ve derslerden en az 110 AKTS ile geçmiş olmak koşullar arasında yer alacak.

Geçiş yaptıkları üniversitelerin planlı müfredat derslerinde 2 dersten fazla alttan dersi olmamak ve kredi ortalaması 4 üzerinden en az 2.00 ya da 100 üzerinden 53,33 olmak (Öğrenci adaylarının ders intibakları ve transkriptleri Hava Harp Okulu Yönetim Kurulu tarafından
değerlendirilecektir. Başvuran adaylardan okudukları bölüm veya aldıkları dersler Yönetim Kurulu tarafından uygun bulunmayanların başvuruları reddedilecektir.) bir diğer gündem koşul olacak.