8 Eylül 2024 Pazar / 5 RebiülEvvel 1446

Uzayda Türk çağı! TÜRKSAT 6A uzaya fırlatıldı

Türkiye, kendi milli haberleşme uydusunu tasarlayan ve üreten 11 ülkeden biri oldu. TÜRKSAT 6A, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan SpaceX Fırlatma Merkezi'nden uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'TÜRKSAT 6A ile uydu üretiminde yeni safhaya geçtik. Yerli, milli haberleşme uydumuz 6A mevcut uyduların yedeklenmesini sağlayacak ve kapasiteyi artıracaktır' ifadelerini kullandı.

8 Temmuz 2024 Pazartesi 21:51 - Güncelleme:
Uzayda Türk çağı! TÜRKSAT 6A uzaya fırlatıldı
Türkiye, kendi milli haberleşme uydusunu tasarlayan ve üreten 11 ülkeden biri oldu. TÜRKSAT 6A, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan SpaceX Fırlatma Merkezi'nden uzaya fırlatıldı.

10 YILDA HAZIR HALE GETİRİLDİ!

2014'te çalışmalarına başlanan ve 10 yılda hazır hale getirilen Türksat 6A bu gece Türkiye saatiyle 02.30'da uzaya fırlatıldı.

TÜRKSAT 6A TÜRKİYE'YE "SINIF ATLATTI"

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, "Türksat 6A, bizim artık uydu kullanan rolünden uydu tedarik eden rolüne geçtiğimiz bir hamleyi gösteriyor. Bu çok kritik, çok önemli bir adım. Artık ülke olarak sınıf atlıyoruz" dedi.

BAKAN URALOĞLU 24 TV'YE ÖZEL AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu gece fırlatılacak olan Türksat 6A'ya ilişkin 24 TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, "Zorlu bir süreç bu günlere gelmek için ter var, akıl var, yürek var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En önemlisi de bu hedefi bize göstermiş olan ve imkan veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

"DAHA KALİTELİ BİR HABERLEŞME"

ABD' Florida'dan canlı yayına katılan Bakan Uraloğlu, "Ülkemizin çıkarlarını korumak üzere, daha kaliteli bir haberleşme sağlamak üzere uydumuzu uzaya göndereceğiz." dedi.

Uydunun Türkiye'nin uzayda hizmet veren altıncı uydusu olacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "5 milyar insana ulaşacağız. Farklı coğrafyalara hizmet vereceğiz, ülkemize döviz sokacağız. İHA ve SİHA'larımızın koordinatlarını, uydu sistemlerindeki hizmetlerini daha güçlü hale getirerek hizmet edecek." diye konuştu.

TÜRKSAT 6A FIRLATMA ÖNCESİ KAPSÜLE YERLEŞTİRİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın fırlatılma hazırlıkları kapsamında kapsülün içine yerleştirildiğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu, X sosyal medya hesabından Türksat 6A'nın fırlatma hazırlıklarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Uraloğlu, "İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A kapsülün içine yerleştirildi. SpaceX'in Falcon 9 Roketi ile uzay yolculuğu başlıyor." ifadelerini kullandı.

YENİ SAFHAYA GEÇTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TÜRKSAT 6A ile uydu üretiminde yeni safhaya geçtik. Yerli, milli haberleşme uydumuz 6A mevcut uyduların yedeklenmesini sağlayacak ve kapasiteyi artıracaktır" ifadelerini kullandı.

  • Abdulkadir Uraloğlu
  • Türksat 6A
  • Uydu fırlatma