6 Ekim 2024 Pazar / 3 RebiülAhir 1446

Türkmenistan bağımsızlık törenlerinden Cobra ve Kirpi geçti

Türkmenistan'ın bağımsızlığının 26. yılı kapsamında düzenlenen törende BMC ürünü KİRPİ Mayına Karşı Korumalı Zırhlı Araçlarda yer aldı. Türkmenistan Silahlı Kuvvetleri bünyesinde BMC ürünü KİRPİ'lerin yanı sıra Otokar ürünü Cobra ve URAL araçları da yer alıyor.

star.com.tr2 Kasım 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türkmenistan bağımsızlık törenlerinden Cobra ve Kirpi geçti
Türkmenistan'ın bağımsızlığının 26. yılı kapsamında düzenlenen törende BMC ürünü KİRPİ Mayına Karşı Korumalı Zırhlı Araçlarda yer aldı.
 
 
Türkmenistan Silahlı Kuvvetleri bünyesinde BMC ürünü KİRPİ'lerin yanı sıra Otokar ürünü Cobra ve URAL araçları da yer alıyor.
 
 
Mayına Karşı Korumalı Zırhlı Araç Kirpi'nin özellikleri
375 PS Motor
4×4 Çekiş Konfigürasyonu
Tam Otomatik Şanzıman
10-13 Tam Donanımlı Personel Taşıyabilme
Mayına, Balistik Tehditlere Ve El Yapımı Patlayıcılara Dayanıklı
CTIS – Merkezi Lastik Şişirme Sistemi
Run/Flat Lastikler
Otomatik Yangın Söndürme Sistemi
Klima
Manuel 360 derece Dönebilir Kule
Otomatik Silah İstasyonu (Opsiyonel)
 
 
URAL Özellikleri
Zırhlı personel taşıyıcısı URAL, çok yönlü modüler platformu ve yenilikçi özellikleriyle en zorlayıcı görevlerde dahi üstünlüğünü sergiliyor. Tamamı zırh sacından üretilmiş personel kabini ile farklı tehditlere karşı sağladığı üst seviye personel korumasına ilave olarak; geniş iç hacmi ve koltuk ara mesafeleri, ergonomik tam boy koltukları, süspansiyonu ve sınıfındaki en büyük lastik ebadı sayesinde personel konforunu da en üst seviyede tutuyor.
 
Aracın yüksek mukavemetli çelik şasisi üzerindeki üstün nitelikli yürür aksamı maksimum arazi performansı sağlarken, kauçuk bağlantı elemanları üzerindeki zırhlı gövdesi de çeşitli yol şartlarındaki titreşimin en aza indirilmesine yardımcı oluyor. Tasarım aşamasında optimize edilerek modülerleştirilmiş.
 
 
 
 
 
COBRA özelllikleri
Cobra , mevcut Cobra aracı temel alınarak gelistirilmiş üstün teknik ve taktik özelliklere sahip modüler bir platformdur. Üstün hareket kabiliyeti ve 9 personel taşıma kapasitesinin yanında personele sağladığı yüksek koruma, ateş gücü ve görev ekipmanları ile askeri uygulamalar için ideal bir platformdur. COBRA en zorlu arazi ve iklim koşullarında üstün performans sağlar.​​