12 Ekim 2024 Cumartesi / 9 RebiülAhir 1446

Rigobert Song öldü mü?

Galatasaray'ın ve futbol dünyasının efsane futbolcularından Rigobert Song geçirdiği felçten sonra yoğun bakıma alınmıştı.Kamerunlu futbolcu öldü mü?

10 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Rigobert Song öldü mü?

Galatasaray'ın efsane futbolcusu Rigobert Song, geçtiğimiz günlerde felç geçirmişti. Kamerun'un en öenmli futbolcularından Rigobert Song, Galatasaray'ın efsaneleri arasına girmiş daha sonra Trabzonspor'a transfer olmuş ve futbol hayatına da orada son vermişti.

 

Rigobert Song ile ilgili aldığımız son haber ise üzücü oldu. Geçtiğimiz hafta geçirdiği kısmi felç nedeniyle komaya girmişti. Hayati tehlikesi bulunan Rigobert Song'un öldüğüne dair çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor.

 

 

40 yaşındaki efsane futbolcunun durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Hastaneye geldiğinde komaya giren futbolcu daha sonra komadan çıktı ve ameliyat oldu. Durumunda da hızlı bir iyileşme var.

 

Kan pıhtısının yol açtığı felçten sonra tedavi gören Rigobert Song'un, komadan çıktığı ve oksijen cihazına bağlanmadan nefes alabildiği öğrenildi.

 

 

RİGOBERT SONG

 

Song, Trabzonspor'a gelmeden önce Metz, Salernitana, Liverpool, West Ham United, Köln, Lens ve Galatasaray gibi takımlarda oynadı. Kariyerindeki ilk profesyonel lig maçı, 31 Ağustos 1994'de 1-1 biten Metz - Lille karşılaşmasıdır.

 

13 Temmuz 2004 tarihinde teknik direktör Gheorghe Hagi yönetimindeki Galatasaray'a transfer oldu. İlk lig maçına 8 Ağustos 2004'te Konyaspor karşısında çıkarken, ilk lig golünüde 4 Şubat 2005'te Gaziantepspor ile oynanan ve 5-1 galip gelinen maçta attı. Galatasaray'da ki ilk yıllarında Stjepan Tomas'la savunmada güçlü bir ortaklık oluşturdu. 2007-08 sezonunda Emre Güngör'ün transferiyle sezonun ikinci yarısında yedek kalmaya başladı.

 

Sözleşmesinin bitmesiyle 24 Haziran 2008 tarihinde Trabzonspor'la anlaştı ve yeni takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladı.[1][2] 2008-09 sezonunda Egemen Korkmaz ve İbrahima Yattara'nın ardından takımın 3. kaptanlık görevini üstlendi.

 

Trabzonspor'da ilk lig maçına 24 Ağustos 2008 tarihinde Ankaraspor'la oynanan maçta çıktı. 2 Aralık 2009 tarihinde Trabzonspor'da kaptanlığa getirilmiştir. Fakat 2010-2011 sezonu transfer döneminde Trabzonspor tarafından serbest bırakılmıştır..