8 Eylül 2024 Pazar / 5 RebiülEvvel 1446

Hollandalı yıldızdan çok konuşalacak sözler! Türkiye ligi...

Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı gol rekorunun sahibi olan Hollandalı Roy Makaay, bir dönem Galatasaray'dan teklif aldığını fakat 'önemli bir ligde oynamak için' kabul etmediğini söyledi.

8 Nisan 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Hollandalı yıldızdan çok konuşalacak sözler! Türkiye ligi...
Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı gol rekorunun sahibi olan Roy Makaay, bir dönem Galatasaray'dan teklif aldığını fakat 'önemli bir ligde oynamak için' kabul etmediğini söyledi. Al Jazeera'ye açıklamalarda bulunan Roy Makaay ayrıca Fenerbahçe'nin de kendisiyle ilgilendiğini fakat resmi teklifte bulunmadığını sözlerine ekledi.
 
İŞTE ROY MAKAAY'IN AÇIKLAMALARI:
 
Feyenoord altyapısındaki göreviniz nedir?
 
Feyenoord 19 yaş altı takımının teknik direktörüyüm. Ancak tüm yaş kategorileri ile yakından ilgileniyorum. Her gün en az iki antrenmana çıkıyorum. Feyenoord altyapısının daha başarılı olması için elimden gelen tüm gayreti gösteriyorum.
 
Feyenoord altyapısı nasıl işliyor?
 
Altyapımız ülkenin önemli altyapılarından bir tanesi. Özellikle son beş yılda diğer altyapıların önüne geçmeye başladık. Bunun en temel sebeplerinden biri, uzun süredir aynı altyapı hocalarıyla çalışıyor olmamız. Kulübü iyi bilen eski futbolcular altyapılarda görev yapıyor. Bu kişiler, kulübü çok iyi bilen ve gönülden bağlı olan isimler. Ayrıca, altyapı teknik direktörlüğünü bir sıçrama tahtası olarak görmüyorlar.
 
Feyenoord'un şu anki sahaları yetersiz kalmaya başladı. Kulübün iki üç yıllık planları içinde yeni sahalar ve tesisler bulunuyor. Bunlar gerçekleştiği zaman altyapı konusunda çok daha iyi noktalara geleceğiz.
 
Futbolculuk döneminizde Galatasaray ve Fenerbahçe'den teklif aldığınız yazılmıştı. Bu haberler gerçek miydi?
 
Deportivo La Coruna'da oynarken Galatasaray'dan resmi transfer teklifi aldım. Aynı dönemde İspanya'dan ve Almanya'dan da teklifler almıştım. 28 yaşındaydım ve önemli bir ligde forma giymek istiyordum. Bu nedenle Galatasaray'dan gelen teklifi kabul etmedim. Tabii ki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş büyük takımlar. Türkiye'de oynamak da çok zevkli olurdu ama ben kariyerimi İspanya ve Almanya'da sürdürmek istedim. Bu nedenle tercihim Bayern Münih oldu.
Fenerbahçe'den ise resmi teklif almadım. Belki menajerimle temasa geçmiş olabilirler ama doğrudan benimle yalnızca Galatasaray temasa geçti. Galatasaraylı yöneticiler ile kısa bir görüşme yaptık ve Türkiye'de oynamayı düşünmediğini ilettim. Ve bu konu kapandı.
 
Bayern Münih formasıyla, Real Madrid'e 10.02 saniyede attığınız golle Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı golü rekoruna sahipsiniz. Rekorunuz hâlâ kırılamadı. Bu nasıl bir duygu?
 
Şampiyonlar Ligi'nde bir rekorun sahibi olmak tabii ki gurur verici ama çocuklarım bu rekora benden daha çok seviniyor. Evde altın ayakkabım var, çocuklarım onu da her gördüğünde seviniyor. 
 
Feyenoord'da Türk oyuncu Kazım Kazım da forma giyiyor. Kazım'ın performansını nasıl değerlendirirsiniz?
 
Feyenoord'un her maçını yakından takip ediyorum. Kazım bu sezon Hollanda Ligi'nde çok iyi bir performans sergiliyor. Güvenini yeniden kazandı. Feyenoord'un Şampiyonlar Ligi hedefine katılma hedefine katkı yapıyor. Kazım, hırsı ve yetenekleriyle Türkiye'ye büyük güç katacaktır. Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü de eminim bunun farkındadır.