Karşılaşmanın ikinci yarısına gol bulmak için çıkan Fenerbahçe, maçın başlamasından sonra kaleye ilk şutunu 49. dakikada Kuyt ile çekti. Ancak bu yarıda da etkili bir oyun ortaya koyamayan sarı-lacivertliler, 51. dakikada Gibbs'in golüne engel olamadı. Golden sonra yine rakip atakları karşısında savunmasında zor anlar yaşayan Fenerbahçe, 64. dakikada Ramsey'in golüyle 2-0 geriye düştü. Maçın 77. dakikasında Arsenal'ın penaltıdan bulduğu golle farkı 3'e çıkarmasının ardından Emenike ile pozisyonlar üreten sarı-lacivertliler, gol atmayı başaramadı ve sahasındaki ilk maçı 3-0 kaybederek, tur umutlarını büyük ölçüde yitirdi.
Karşılaşmanın 51. dakikasında Gibbs'in ayağından bulduğu golle ikinci yarıya golle başlayan Arsenal, rakip kalede arka arkaya bulduğu gol pozisyonlarının ardından, 64. dakikada Ramsey ile farkı 2'ye çıkardı. Maçın 77. dakikasında Giroud'un penaltıdan attığı golle skoru 3-0 yapan İngiliz temsilcisi, sarı-lacivertli takımın son dakikalardaki ataklarında kaleci Szczesny ile gole izin vermedi. İlk maçta Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 yenen Arsenal, tur için büyük avantaj elde etti.
Fenerbahçe'ye Arsenal şokuUEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İngiltere'nin Arsenal takımına 3-0 yenilen Fenerbahçe, tur şansını oldukça zora soktu.
Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor mücadelesinde aldığı 3-2'lik yenilginin ardından hem taraftarına kendisini affettirmek hem de rövanş öncesi avantaj sağlamak isteyen Fenerbahçe, 3-0'lık yenilginin şokunu yaşadı.
İngiliz temsilcisi karşısında pek bir varlık gösteremeyen sarı-lacivertliler, 51, 64 ve 77. dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle, kendi seyircisi önünde mağlubiyetten kurtulamadı.
Fenerbahçe, bu sezon resmi maçlarda üst üste üçüncü yenilgisini aldı. TFF Süper Kupa maçında Galatasaray'a 1-0 yenildikten sonra Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor karşısında 3-2 kaybeden sarı-lacivertli takım, Arsenal önünde sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.
- Gökhan Gönül ve Emenike hamlesi tutmadı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın ikinci yarıda Gökhan Gönül ve Emenike'yi sahaya sürdüğü hamle tutmadı.
Maça sağ bekte başlattığı Bekir İrtegün'ün kötü performansının ardından değişikliğe giden Yanal, ikinci yarıda, ameliyatı sonrası ilk kez 18'e aldığı Gökhan'ı oyuna dahil etti.
Gökhan'ın maça dahil olmasıyla, tribünler bu futbolcu için tempo tuttu.
Yanal, maçın 62. dakikasında da Webo'nun yerine Emenike'yi oyuna soktu.
- Webo, Koscielny'yi sakatladı
Maçın 30. dakikasında Webo'nun topa müdahale etmek isterken ayağıyla yüzüne vurduğu Koscielny, oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Arsenalli futbolcu, yüzüne aldığı darbeyle yerde kalırken, sağlık ekibi oyuncuya bir süre saha içinde müdahale etti. Daha sonra Koscielny, oyundan alındı ve 33. dakikada Jenkinson maça dahil edildi.
Fenerbahçeli futbolcuya rakibine sert müdahalesi sonrasında Arsenalli futbolcular da kızdılar. Webo, bu hareketi sonrasında sarı kart gördü.
- Ramsey, 5 yıl sonra yine gol attı
Fenerbahçe'nin 2008-2009 sezonunda Kadıköy'de Arsenal'e 5-2 yenildiği maçta gol atan Aaron Ramsey, bu akşamki mücadelede de golle buluştu.
Galli futbolcu, maçın 64. dakikasında attığı golle Kadıköy'de takımını 2-0 öne geçiren isim oldu ve aradan geçen 5 yılın ardından, Kadıköy'de yine fileleri havalandırmayı başardı.
- Tribünlerde tepkiler
Fenerbahçe'nin Arsenal karşısında yediği ikinci golden sonra tribünün bir bölümünde taraftarlar, geçen sezon takımdan gönderilen Brezilyalı futbolcu Alex de Souza için tempo tutarak, yönetime tepki gösterdiler. Alex için yapılan tezahürat, diğer tribünlerden tepki gördü.
Fenerbahçe'nin 77. dakikada penaltıdan kalesinde gördüğü 3'üncü golden sonra, bazı taraftarlar tepki olarak takımı alkışlarken, çok sayıda taraftarın da tribünlerden ayrılmaya başladığı görüldü.
Meireles, son dakikalarda oyundan alınırken tribünlerce yuhalandı.
Bu arada, karşılaşmanın 34. dakikasında siyasi içerikli tezahürat yapıldı.
Ersun Yanal, Avrupa'da ilk iç saha yenilgisini yaşadıFenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Arsenal yenilgisiyle, bugüne dek yönettiği takımlarda Avrupa kupası maçlarında ilk kez iç sahada mağlubiyet gördü.
Daha önce yönettiği takımlarla Avrupa'da çıktığı 7 iç saha maçında 5 kez kazanan, 2 kez de beraberlik alan Yanal, sarı-lacivertlilerin UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında 3-0 kaybettiği İngiliz temsilcisi karşısında ilk yenilgisini yaşadı.
2003-2004 sezonunda Gençlerbirliği'nin başında Avrupa'da 4 iç saha maçında ve 2012-2013 sezonunda da Eskişehirspor'un başında 2 iç saha maçında yenilgi görmeyen Yanal, Fenerbahçe ile Kadıköy'de Red Bull Salzbugr karşısında 3-1'lik galibiyet alırken, Arsenal karşısında tutunamadı.
- Fenerbahçe Kadıköy'de 5 maç sonra yenildi
Sarı-lacivertliler, Kadıköy'de 5 maç sonra bir Avrupa kupası mücadelesinde yenilgi aldı.
Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda grup maçlarının bitimine 1 maç kala liderliği garantileyen Fenerbahçe, Kadıköy'de 6 Aralık 2012 tarihinde Borussia Mönchengladbach'a 3-0 yenilirken, bu maçın ardından çıktığı 5 maçta, sahadan 4 galibiyet, 1 beraberlikle ayrılmıştı.
Arsenal ile Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 4 maçta da kazanamayan Fenerbahçe, İngiliz temsilcisi karşısında 5. maçını da yitirdi.
- Arsenal geleneği sürdürdü
Arsenal, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için bugüne dek oynadığı bütün eleme maçlarını kazandı.
Daha önce 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarında karşılaştığı bütün rakiplerini iki maçta da yenen İngiliz temsilcisi, 11. eleme maçında Fenerbahçe karşısında da geleneği sürdürdü.
Fenerbahçe-Arsenal maçından notlarFenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Arsenal ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında takımın 11 kurgusunda değişiklikler yaptı.
Bu sezon yapılan resmi maçlarda savunmanın sağında görev verdiği Mehmet Topuz'u 18 kişilik kadroya almayan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, bu mevkide Bekir İrtegün'e şans verdi. Mehmet Topuz, bu sezon yapılan 4 resmi maçta da ilk 11'de sahaya çıkmış ve karşılaşmaların tamamında görev yapmıştı.

Cezaları nedeniyle Fenerbahçe'nin Galatasaray ve Torku Konyaspor ile yaptığı son 2 resmi maçta forma giyemeyen kaleci Volkan Demirel ve Meireles, Arsenal karşısında ilk 11'deki yerlerini aldılar. Aynı şekilde, cezası nedeniyle Torku Konyaspor maçında kadronun dışında kalan Alves de bu önemli mücadelede takıma girdi.
- Emenike sürprizi
Yeni transfer Emenike'yi yedekler arasında tutan Yanal, forvette Webo'ya görev verdi.
Sarı-lacivertli takıma transferinin ardından ilk maçına ligdeki Torku Konyaspor mücadelesinde çıkan Nijeryalı forvet, Arsenal'e karşı yedek kaldı.
Fenerbahçe'nin 18 kişilik kadrosunda Hasan Ali Kaldırım ve Salih Uçan da yer almadı.
- Gökhan Gönül, 18 kişilik kadroda
Geçen sezonun tamamlanmasıyla sakatlıkları nedeniyle ameliyat olan Gökhan Gönül, uzun bir aradan sonra maç kadrosuna alındı.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Red Bull Salzburg ile yapılan iki maçın yanı sıra, TFF Süper Kupa'daki Galatasaray mücadelesi ve Spor Toto Süper Lig'deki Torku Konyaspor maçlarında kadroda bulunmayan Gökhan, Arsenal karşısında yedekler arasında yer buldu.
- Tribünler doldu
Fenerbahçe'yi, İngiliz temsilcisiyle yaptığı bu önemli maçta, taraftarı yalnız bırakmadı.
Torku Konyaspor karşısında alınan şok yenilgiden sonra takımlarından Arsenal karşısında galibiyet bekleyen taraftarlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerini doldurdu.
Takım ısınmak için sahaya çıktığı andan itibaren yoğun bir tezahürata başlayan taraftarlar, destekleriyle zorlu maç öncesi takıma moral vermeye çalıştı.
- Kadıköy'de 5 yıl sonra Arsenal maçı
Fenerbahçe, en son 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup maçında İstanbul'da karşı karşıya geldiği İngiliz ekibini, yaklaşık 5 yıl sonra yeniden Kadıköy'de konuk etti.
G Grubu'ndaki mücadelede Fenerbahçe'yi 5-2 yenen Arsenal'de, 21 Ekim 2008'de oynanan maçta forma giyen Walcott ve Ramsey, bugünkü maçta da 11'de yer aldılar. İki futbolcu sarı-lacivertli takıma birer gol de atmıştı.
Fenerbahçe'de ise 5 yıl önceki maçta forma giyen futbolcular arasında sadece Volkan Demirel 11'de bulundu.
- Notlar
Kadıköy'de misafir seyirci tribününde, 150 kadar Arsenal taraftarı takımlarını desteklediler.
Maçta 27'si İngiliz, 258'i Türk olmak üzere 285 medya mensubu görev yaptı.
Karşılaşma öncesi, basın tribününde küçük bir kaza yaşandı. Bir İngiliz basın mensubu, basın tribününde merdivenlerden inerken ayağı takılıp düştü. Başını masanın kenarına çarparak yaralanan İngiliz gazeteciye, Türk gazetecilerin yardımının ardından, tribüne gelen sağlık ekibi müdahale etti.