20 Ekim 2024 Pazar / 17 RebiülAhir 1446

MAÇ SONUCU: Antalyaspor 0-3 Galatasaray

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında lider Galatasaray deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip maçtan 3-0 galip ayrıldı. Aslan'ın gollerini 10. ve 52.dakikalarda Icardi ve 90+3'te Osimhen kaydetti. Galatasaray bu sonuçla deplasman galibiyet rekorunu kırdı.

19 Ekim 2024 Cumartesi 16:59 - Güncelleme:
MAÇ SONUCU: Antalyaspor 0-3 Galatasaray

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı. Corendon Airlines Park'ta oynanan maçı Galatasaray 3-0 kazandı.

Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 10 ve 52. dakikalarda Mauro Icardi, 90+3. dakikada Victor Osimhen kaydetti.

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı, Süper Lig'deki ilk maçına çıktığı 2022/23'ten bu yana en fazla kafa golü atan oyuncu oldu.

Sarı kırmızılı takım ligde yenilmzelik serisini 10 maça çıkardı.

FENERBAHÇE'NİN REKORUNU KIRDI

Geçen sezonun son 9 deplasman maçını kazanan Galatasaray, bu sezon da dış sahadaki 4 müsabakayı kayıpsız geçti. Sarı kırmızılı takım, üst üste 13 dış saha maçından galibiyetle ayrılarak rekor kırdı. Bu rekor daha önce 12 maç ile Fenerbahçe'ye aitti.

ANTALYA'YA HİÇ KAYBETMEDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, teknik adamlık kariyerinde Antalyaspor ile yaptığı Süper Lig maçlarında yenilgi yüzü görmedi.

Ligde bu sezon toplam 8 gol yiyen Okan Buruk'un öğrencileri, Alanyaspor maçının ardından Antalyaspor'a karşı da gol yemedi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 25'e çıkardı. Antalyaspor ise 8 puanda kaldı.

Bir sonraki maçta Galatasaray, Avrupa Ligi'nde IF Elfsborg ile oynayacak. Antalyaspor ise Alanyaspor deplasmanına gidecek.

Ligin geride kalan bölümünde 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak topladığı 22 puanla liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızlı takım, Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda Akdeniz temsilcisine konuk oldu.

Galatasaray, karşılaşmaya Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Roland Sallai, Dries Mertens, Yunus Akgün ve Mauro Icardi ile başladı.

BARIŞ ALPER YERİNE SALLAİ FORMA GİYDİ

Teknik direktör Buruk, Corendon Alanyaspor ile ligde son oynadıkları maçta ilk 11'de forma verdiği Barış Alper Yılmaz'ın yerine Antalyaspor karşısında Sallai'ye şans verdi.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Victor Nelsson, Michy Batshuayi, Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz, Efe Akman, Metehan Baltacı yer aldı.

ANTALYASPOR'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Onvo Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza, ligde son oynadıkları maçın ilk 11'inde iki değişiklik yaptı.

Antalyaspor mücadeleye Kenan Piric, Mert Yılmaz, Veysel Sarı, Thalisson Kelven, Güray Vural, Erdal Rakip, Oleksandr Petrusenko, Andros Townsend, Sam Larsson, Sander Van de Streek, Braian Samudio ile başladı.

Alex, ligde Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın kadrosuna göre Jakub Kaluzinski ile Moussa Djenepo'yu yedek soyundurdu. Bu oyuncuların yerine Erdal Rakip ile Sander Van de Streek'e ilk 11'de forma şansı verdi.

Kırmızı-beyazlıların yedek kulübesinde Abdullah Yiğiter, Amar Gerxhaliu, Soner Dikmen, Adolfo Gaich, Djenepo, Erdoğan Yeşilyurt, Kaluzinski, Emre Uzun, Abdurrahim Dursun, Burak İngenç yer aldı.

Öte yandan, Süper Lig'de Antalyaspor formasıyla 150 maçı geride bırakan Veysel Sarı ile 100 lig maçını geçen Güray Vural'a seremoni öncesi birer plaket verildi.

JAKOBS SAKATLANDI

Galatasaray'da Jakobs maçın 22.dakikasında sakatlandı. Senagelli sol bek yerini Berkan Kutlu'ya bırakmak zorunda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Mertens'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte bulunan Icardi kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

14. dakikada Güray'ın sağ kanattan orta şut karışımı vuruşunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

25. dakikada ceza sahası içine sağ çaprazdan giren Sallai'nin sert şutunda kaleci Kenan Piric meşin yuvarlağı kornere çeldi

38. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahası içerisine yerden bıraktığı pası alan Mertens'in şutunda meşin yuvarlak kaleci kaleci Kenan Piric'ten sekti. Tekrar topu önünde bulan Mertens'in vuruşunda yine Piric meşin yuvarlağı kurtardı.

45+3. dakikada Güray Vural'ın sol kanattan ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Sam Larsson'un kafa vuruşunda top kalenin üzerinden az farkla dışarı gitti.

50. dakikada Yunus Akgün'ün yerden sert pasında altı pas içerisinde topa dokunan Sallai'nin vuruşunu kaleci Kenan Piric müthiş bir refleksle kurtarmayı başardı.

52. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkarttı. Sağ kanattan ceza alanına giren Yunus Akgün'ün altı pas içerisine verdiği pasta Icardi'nin sol ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2.

89. dakikada Sara'nın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Osimhen'in vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi.

90+2. dakikada Ziyech'in ceza alanına ortasında Antalyaspor savunması uzaklaştırmak isterken top havalandı. Osimhen, yaptığı röveşata vuruşla şık bir gole imza attı: 0-3.

Mücadele Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

HAKEMLER: Ali Şansalan, Kerem Ersoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

ANTALYASPOR: Kenan Piric - Mert Yılmaz (Dk. 30 Erdoğan Yeşilyurt), Veysel Sarı (Dk. 86 Emre Uzun), Thalisson Kelven, Güray Vural, Petrusenko, Erdal Rakip (Dk. 63 Kaluzinski), Townsend (Dk. 46 Djenepo), Van de Streek (Dk. 46 Gaich), Larsson, Samudio

GALATASARAY: Muslera - Kaan Ayhan (Dk. 70 Barış Alper Yılmaz), Davinson Sanchez, Abdülkerim, Jakobs(Dk. 23 Berkan Mutlu), Torreira, Sara, Sallai, Mertens (Dk. 70 Ziyech), Yunus Akgün (Dk. 78 Osimhen), Icardi (Dk. 78 Batshuayi)

GOLLER: Dk. 10, Dk. 52 Icardi, 90+2 Osimhen(Galatasaray)

SARI KARTLAR: Güray Vural, Djenepo (Antalyaspor) - Torreira, Berkan Mutlu, Davinson Sanchez, Ziyech (Galatasaray)