28 Nisan 2025 Pazartesi / 1 Zilkade 1446

Oyuna karşı milli iradeye sahip çık

SETA’da açıklama yapan Hukukçular Derneği üyesi Av. Mehmet Sarı, “Türkiye, genel seçimlerde kritik bir kararın eğişinde. Halkımız manipülatif ve dayatmacı oyunlara gelmeyecek, milli iradeye sahip çıkacaktır” dedi.

3 Haziran 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Oyuna karşı milli iradeye sahip çık

Hukukçular Derneği üyeleri “milli iradeye sahip çık” çağrısında bulundu. Avukatlar, seçime ve sandıklara yönelik yapılacak hukuksuzluklarla mücadele edeceklerini açıkladı. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) yaptıkları açıklamada Hukukçular Derneği üyesi Avukat Mehmet Sarı, bu süreçte medyada suni gündem yaratıldığını belirterek “Türkiye, genel seçimlerde kritik bir kararın eğişinde. Türk halkı manipülatif ve dayatmacı oyunlara gelmeyecektir” dedi. Seçim öncesi medyada manipülatif haberler yapıldığının ve sosyal medyada ise spekülatif  içeriklerin yer aldığına dikkat çeken Sarı, “Ancak bugün oynanan oyun belki de tüm zamanların en inandırıcı oyunudur.

Paralel çete kabul etmiyoruz

Sahne iyi seçilmiş, aktörler en masum yüzlerden seçilmiş ve oyun çok iyi kurgulanmıştır. Halkımızın bu oyunu görmesi açısından toplumun aydınları olarak uyarı görevimizi yapma zarureti doğmuştur. Akın kara, karanın ak yapılmaya çalışıldığı bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bir yandan en sevimli maskelerini halka gösterenlerin, diğer yanda gerçek yüzleriyle insanları öldürmek de dahil tüm tehdit unsurlarıyla halkın iradesine baskı yaptıklarını görmekteyiz. Devletin içine sızmış çetelerin, ilkesizlikle ve düşmanlıkla bizden sonrası tufan mantığını hayata geçirdiklerini görmekteyiz” şeklinde konuştu. Sarı, milletin değerleriyle  barışık olmayan, millettin ufkunu anlamayanların yine memleketi 10 Cent’e muhtaç hale getirmeyi beklediklerini belirterek, “Biz hukukçular olarak artık seçimlerde halkımızın iradesinin özgür bırakılmasını istiyoruz. Halkın önüne getirilen milli olmayan projeleri kabul etmiyoruz”dedi.