28 Haziran 2024 Cuma / 22 ZilHicce 1445

Hedefi 12'den vurdu! AKINCI'dan süpersonik füze ile tam isabet

Bayraktar AKINCI TİHA, İHA-230 Süpersonik Füzesi ile gerçekleştirdiği atışta hedefi tam isabet vurdu. Konu hakkında Baykar'ın sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşım büyük beğeni topladı.

4 Haziran 2024 Salı 22:24 - Güncelleme:
Hedefi 12'den vurdu!  AKINCI'dan süpersonik füze ile tam isabet

Türkiye'nin yeni SÜPERSONİK FÜZESİ İHA-230 ile atış testi yapıldı ve hedefler tam isabet vuruldu.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, İHA-230 Süpersonik Füze Atış Testi sosyal medyadan paylaşıldı. Hedefi vurduğu görüntüler büyük ilgi gördü.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), IHA- 230 Süpersonik Füze Atış Testini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Bayraktar Akıncı, IHA- 230 süpersonik füze atış testini gerçekleştirdi. Füze testinin gerçekleştiği anın görüntüleri Baykar sosyal medya hesabından paylaşıldı.

YAPAY ZEKA VE ÇOK SAYIDA GELİŞMİŞ FAYDALI YÜK

Bayraktar AKINCI, yüksek faydalı yük kapasitesiyle envanterdeki Bayraktar TB2 ve Anka'dan daha etkin ateş gücü ve daha gelişmiş ekipmanla Türk Silahlı Kuvvetlerinin göklerdeki güç çarpanı olacak. AKINCI, 40 bin feet irtifaya kadar yükselebilen, 24 saat uçuş gerçekleştirebilen, 6 ton kalkış ağırlığına ve 1,5 ton faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olarak geliştirildi.

Taarruzi İHA sistemi, taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapacak.