25 Nisan 2025 Cuma / 27 Sevval 1446

SSK hizmet dökümü tc kimlk no ile SGK prim borç sorgulama burada (SGK - SSK işlemleri)

SGK, SSK sorgulama. Artık internet üzerinden kolaylıkla SSK - SGK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. Tıkla SSK, SGK borç sorgula.

30 Ekim 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
SSK hizmet dökümü tc kimlk no ile SGK prim borç sorgulama burada (SGK - SSK işlemleri)
SGK, SSK sorgulama. Artık internet üzerinden kolaylıkla SSK - SGK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. Ayrıca SGK borç sorgulama işlemlerini de tc kimlik no ile çok hızlı bir şekilde internet üzerinden yapabilirsiniz.  T.C kimlik no ile SGK prim borç, sigorta gün sorgulama ve SSK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak size büyük kolaylık sağlayacak. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi haberimizde.
 
 
SGK Hizmet Dökümü Sorgulama, SGK Sorgulama, SSK Sorgulama işlemlerinizi artık sadece bir tık ile yapabilirsiniz. Çünkü bu üç sorgulama türünün de internet aracılığı ile yapılabilmesi mümkündür. T.C kimlik no ile çok kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü ve SSK prim borçlarınızı öğrenebilirsiniz. O zaman gelin yazının devamına göz atarak bu işlemlerin nasıl yapıldığına bir bakalım. Fakat bu sorgulama türlerinden bahsetmeden önce, ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan biraz bahsedelim. Buna göre; Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların her türlü sosyal hak ve özgürlüklerini sağlayan ve koruyan bir kuruluş görevi yapmaktadır. Yani, sosyal statüsü ve maddi durumu ne olursa olsun tüm vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlamış olduğu haklardan istekleri doğrultusunda yararlanabilme hakkına sahiptir.
 
SGK nedir?
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kısaltmasıdır ve riskden dolayı geliri ile kazançları azalan vatandaşların başkalarına muhtaç olmadan yaşama ihtiyaçlarını gidermek için kurulmuş sistemdir. Bununla birlikte sosyal riskler sonucunda çıkan zararı devlet karşılar. Hastalık ve kaza gibi durumlarda hastenelerden faydalanabilir ve emekli maaşı alabilirsiniz.Ayrıca ortaya çıkan esktra masraflar için gelir kaybının belli bir yüzdesini de devlet karşılamaktadır. Sosyal güvenlik hayatın türlü sonuçları karşısında bir yoksulluğa maruz kalmadan hayatlarını devam ettirmek demektir.
 
İnsanların hayat boyunca yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibariyle de “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir. Bu doğrultuda ülkemizde sosyal güvenlik hakkı, Anayasamızın 60 ıncı maddesindeki “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hüküm ile açıkça ortaya konmuştur.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ekim başında yürürlüğe girecek ikinci aşama sosyal güvenlik reformu düzenlemelerinin uygulamasına açıklık getirdi. 
 
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ilişkin hükümleri Ekim ayı başı itibariyle yürürlüğe giriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun söz konusu hükümlerin uygulama esaslarına açıklık getiren 15 tebliği de bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Ssk nedir?
Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltılmış halidir.
Kurumun amacı ve görevleri
MADDE 3- Kurumun temel amacı; sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir.
 
Kurumun görevleri şunlardır:
 
a) Ulusal kalkınma strateji ve politikaları ile yıllık uygulama programlarını dikkate alarak sosyal güvenlik politikalarını uygulamak, bu politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.
 
b) Hizmet sunduğu gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarının kullanılmasını ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolaylaştırmak.
 
c) Sosyal güvenliğe ilişkin konularda; uluslararası gelişmeleri izlemek, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği yapmak, yabancı ülkelerle yapılacak sosyal güvenlik sözleşmelerine ilişkin gerekli çalışmaları yürütmek, usulüne göre yürürlüğe konulmuş uluslararası antlaşmaları uygulamak.
 
ç) Sosyal güvenlik alanında, kamu idareleri arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlamak.
 
d) Bu Kanun ve diğer kanunlar ile Kuruma verilen görevleri yapmak.
 
SGK  Hizmet Dökümü işlemleri
 
SGK Hizmet Dökümü bir belge niteliğindedir. Bu belgede yani SGK Hizmet Dökümü’nde, sigortalı olarak çalışan kişinin, ilk işe başlama yani ilk sigorta başlama tarihinden, emekli olacağı tarihe kadarki sürede, yapmış olduğu çalışmaların bilgisi bulunmaktadır. SGK Hizmet Dökümü, SGK’nın hem SSK yani 4A hem BağKur yani 4B ve hem de Emekli Sandığı yani 4C sigorta birimleri için geçerli olmaktadır. Buna ek olarak, SGK Hizmet Dökümü işlemlerini kullanarak, işe girdiğiniz tarihin bilgisini, kaç farklı yerde çalıştığınızın bilgisini, işten hangi tarihte ayrıldığınızın bilgisini ve toplamda bulunan prim gün sayınızın bilgisini öğrenebilmeniz de mümkündür.
 
Online olarak SGK Hizmet Dökümü sorgulaması yaparak, bu gibi bilgilere ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. SGK Hizmet Dökümü işlemleriniz için izlemeniz gereken aşamalar ise aşağıda belirtilmiş olduğu gibidir;
 
Online olarak, SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak,  www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.
 
Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.
 
Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında  bulunan harfleri göreceksiniz.
 
Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.
 
Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.
 
Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.
 
Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.
 
SGK Sorgulama işlemleri
 
Kişilerin bağlı olarak çalışmış oldukları Sosyal Sigortalar Kurumu birimlerine göre bazı çalışma bilgileri de değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle her Sosyal Güvenlik Kurumu biriminin sigorta bilgileri de farklılık gösterecektir. O zaman SGK’nın hangi koluna bağlı olarak çalışılıyorsa, o sigorta kolu ile ilgili bilgilere ulaşabilmek için SGK Sorgulama işlemleri oldukça pratik bir yöntem olacaktır. Yine SGK Sorgulama işlemleri aracılığı ile, vatandaşlar bağlı oldukları SGK birimine göre, prim miktarlarının bilgisine, sigortalı olarak işe başlama tarihinin bilgisine, toplam gün sayısının bilgisine ve son olarak ay içinde ödenen gün sayısının bilgisine ulaşabilmektedirler.
 
Buna göre, SGK Sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden şu şekilde yapabilirsiniz;
 
Online olarak, SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.
 
Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.
 
Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.
 
Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.