18 Eylül 2024 Çarşamba / 15 RebiülEvvel 1446

Kemal Kılıçdaoğlu'ndan İmamoğlu ve Özer'in katıldığı törende 'ihanet' göndermesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri'nde bir araya geldi. Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu'nun “Hacı Bektaş, ihaneti görenlerin, yarı yolda bırakanların, kötülüğe uğrayanların son sığınağıdır” diyerek eski yol arkadaşlarına gönderme yaptığı iddia edildi.

17 Ağustos 2024 Cumartesi 21:39 - Güncelleme:
Kemal Kılıçdaoğlu'ndan İmamoğlu ve Özer'in katıldığı törende 'ihanet' göndermesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hünkâr Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a yürüyüşünün 753. yıl dönümü için anma töreni hazırladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törende Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

CHP eski lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasında ihanete vurgu yaparken, "Unutmayın Hacı Bektaş, sadece ruhsal arınmanın değil, toplumsal arınmanın da iz düşümüdür. İhaneti görenlerin, yarı yolda bırakılanların, kötülüğe uğrayanların son sığınadır. Burası son kaledir. O sığınak ki arınarak şu an çoğalanların ocağıdır. O sığınak ki onca acıyı ateşle kavurup yüreklere su serpen, dirilenlerin ocağıdır. Yine unutmayın, burası hem son kale hem de ilk direniştir. Ayağa kalkma zamanı, zamanın ön sözleridir. Bu topraklardan kimler geldi, kimler geçti ama Hacı Bektaş gibi iz bırakanlar sayılıdır. Çünkü o, kerameti kendinden sananların değil, arındıkça mücadele edenlerin ayağa kalkışıdır. Düşünün o, 'Her ne arar isen kendinde ara' diyen, çağının çok ilerisinde olan bir aydın, bir düşünürdü. Kötülüğü iyilikte yakan Hacı Bektaşi Veli ihaneti dostlukta pişirmiştir. Kurtuluşu başkalarından beklemek yerine kendinde bulanların manifestosudur bu cümle" ifadelerini kullandı.