23 Eylül 2024 Pazartesi / 20 RebiülEvvel 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temaslar: Türkevi'nde diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'nin New York şehrine geldi. Türkevi'nde çeşitli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'i kabul etti.

AA22 Eylül 2024 Pazar 21:11 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temaslar: Türkevi'nde diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği New York'ta, temaslarını sürdürdüğü Türkevi'nde Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü.

Erdoğan'ın Rama'yı kabulü, basına kapalı gerçekleştirildi.

GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini belirterek, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için bulunduğu ABD'de, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul etti.

Türkevi'nde gerçekleşen kabulde Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için çalışmaya devam edileceğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini, bunun için dünya devletlerinin hep birlikte barış odaklı hareket etmesi halinde İsrail'in durmaya mecbur kalacağını kaydetti.

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile bir araya gelen Erdoğan'ın görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

ABD'Lİ DÜŞÜNCE KURULUŞU TEMSİLCİLERİNİ KABUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD'de sevgi gösterisi! İlk durağı Türkevi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de TURKEN Foundation'ı ziyaret etti