30 Nisan 2025 Çarşamba / 2 Sevval 1446

Canlı 1 Kasım seçim sonuçları il il öğren - En hızlı seçim sonucu ekranı burada 2015

Türkiye oylarını kullanmaya başladı. Herkes oyunu kullandıktan sonra seçim sonuçlarının nasıl şekilleneceğini merak ediyor. Oy oranları açıklanır açıklanmaz Star.com.tr'de olacak. İşte canlı 1 kasım seçim sonuçları, en hızlı seçim sonuçları ve kesin seçim sonuçları ekranı...

1 Kasım 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Canlı 1 Kasım seçim sonuçları il il öğren - En hızlı seçim sonucu ekranı burada 2015

Türkiye oylarını kullanmaya başladı. Herkes oyunu kullandıktan sonra seçim sonuçlarının nasıl şekilleneceğini merak ediyor. Oy oranları açıklanır açıklanmaz Star.com.tr'de olacak. İşte canlı 1 kasım seçim sonuçları, en hızlı seçim sonuçları ve kesin seçim sonuçları ekranı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte oyunu Üsküdar Saffet Çebi İlkokulu’nda kullandı. Burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Erdoğan, vatandaşların tezahüratları eşliğinde okula giriş yaptı. Erdoğan, sandık görevlileri ile selamlaştıktan sonra oy pusulasını alarak oyunu kullandı. Erdoğan’ın ardından eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da oylarını kullandı.

2015 Genel Seçim Sonucu Canlı Öğrenmek İçin Tıklayınız

Daha sonra seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 54 milyon insan sandık başına gidiyor. Ülkemiz için hayırlı olsun. Bu seçim 7 Haziran seçiminden sonra sandıklardan istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu. Bugün yapılacak olan seçim inanıyorum ki istikrarın milletimiz için ülkemiz için ne kadar hayırlı olduğu ortadaydı. Ve bugün vatandaşlarımız bunun tercihini yapacak. İnanıyorum ki bu seçimler istikrarı getirecek. Vatandaşımız bunun tercihini yapacaktır. Milli iradeye hep birlikte saygı duymamız gerekecek. Ben milletime bugün kullanacağı oylar için hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Bu yolda emeği olan YSK başta olmak üzere il ve ilçe kurumları ve sandık başında olan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Erdoğan, açıklamalarının ardından vatandaşların yoğun sevgi gösterisi arasında okuldan ayrıldı.



Başbakan Davutoğlu oyunu kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Meram ilçesindeki Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde oyunu kullandı. Başbakan daha sonra açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buradan bütün milletime şu çağrıda bulunmak istiyorum: Bütün vatandaşlarımı sandıklara gitmeye ve iradelerini sandığa yansıtmaya davet ediyorum.

Bu seçim, özellikle 7 Haziran sonrasında, siyasi tarihimizde ilk defa bu kadar kısa sürede tekrar seçime gidiyoruz. Seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar olabilir, şu ana kadar Türkiye'nin her yerinde her türlü tedbir alınmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın devletimize güvenmesini rica ediyorum. En büyük gücümüz demokrasimiz ve insanımızdır.

Akşam netice ne olursa olsun, kanaatlerimizi ifade etmek üzere balkon konuşması yapacağım.

Sare Davutoğlu Oyunu Kullandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, oyunu Çankaya İlkokulunda kullandı. Davutoğlu, seçimlerin millet için hayırlı olmasını, sükunetle geçmesini diledi.
Sare Davutoğlu, saat 09.00'da Çankaya İlkokuluna milletvekili genel seçimi için oyunu kullanmaya geldi. Davutoğlu, nüfus cüzdanını görevlilerin kontrol etmesinin ardından 1164 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Oy kullanma işleminin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Sare Davutoğlu, "Hayırlı olsun, seçimler inşallah sükunetle geçer" dedi.
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de aynı okulda oyunu kullandı.

Isparta Sandık Başına Gitti

Isparta'da seçmen bin 24 sandıkta oy kullanmaya başladı.
Isparta'da Milletvekili Seçimleri için oy kullanma işlemi saat 08.00'da başladı. İl genelinde 303 bin 851 seçmen bin 24 sandıkta oy kullanabilecek. TBMM'de 4 milletvekili ile temsil edilen Isparta'da biri bağımsız 17 parti toplam 69 aday milletvekilliği için yarışıyor. İl merkezinde 161 bin 693 seçmenin oy kullanabileceği Isparta'da oy kullanılan salonlarda yaklaşık 6 bin kişi görev yapıyor. Seçimin güvenliği için de bine yakın polis görev başında.

Bakan Kılıç, Samsun'da oyunu kullandı

MEMLEKETİ Samsun'da oyunu kullanan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Eminim ki bugün demokrasimiz bir kere daha kuvvetlenecek. Çünkü bizim ülke olarak, millet olarak sandık başındaki katılım oranımızın ne kadar yüksek olduğunu tüm dünya biliyor" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Kasım Genel Seçimi için oyunu Ataköy Mahallesinde kullandı. Eşi ve çocukları ile birlikte Ataköy İlkokul'na gelen Bakan Kılıç, oyunu küçük kızı Ela ile birlikte sandığa attı. Oy kullanma işlemi sonrasında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bugün Türkiye'mizin demokrasi tarihindeki önemli günlerden biri. Tüm vatandaşlarımız inşallah oylarını kullanır ve ülkemizin geleceğini, milletimizin geleceğini hayırlara vesile olacak bir sonuçla akşam seçimimizi tamamlarız. Biz de az önce ailece oyumuzu kullandık. Rabbim inşallah vatana millete hayırlı sonuçlar nasip eylesin. Bölgemizde ve tüm dünyada Türkiye'mizin gücünü, önemini biliyoruz. Eminim ki bugün demokrasimiz bir kere daha kuvvetlenecek. Çünkü bizim ülke olarak, millet olarak sandık başındaki katılım oranımızın ne kadar yüksek olduğunu tüm dünya biliyor. Ve bu bizim demokrasimizin önemli bir unsuru. Bu anlamda tüm vatandaşlarımıza, bu demokrasimize verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Canlı seçim sonuçları haberimizde! Türkiye bugün yeni bir hükümet için sandık başına gidiyor. Tüm illerin okullarında kurulan sandıkların ardından vatandaşlar bugün seçmen kağıtları ile birlikte bugün oy kullanmaya gidiyorlar.

Ünlüler sandık başında!

Sabahın erken saatlerinde sandığa giden Ünlü manken Azra Akın, oyunu Bebek Tevfik Fikret İlkokulunda kullandı.

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel çifti Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oy kullandı. Ergenç’in, kabine girerken oy pusulasında bir damga fark etmesi kısa süreli bir krize yol açtı.

Ünlülerin akın ettiği okullardan biri de Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu oldu.

Milli basketbolcu İbrahim Kutluay ve eşi Demet Kutluay’ın oy kullandığı okula ardından Cem Yılmaz geldi.
1243 numaralı sandığa gelen Cem Yılmaz, burada sandık görevlilerinden oy pusulasını aldıktan sonra oy kullanacağı kabine gitti. Yılmaz, kabine gireceği sırada önüne çıkan bir basın mensubuna kabini işaret ederek, "Buyrun, belki bir bildiğiniz vardır" diye espri yaptı. Daha sonra oy kullandığı kabinden çıkan Cem Yılmaz, oy pusulasının bulunduğu zarfı sandığa attı. Bu sırada "Zarf açıldı" şeklinde espri yapan Yılmaz, sandık görevlilerini güldürdü. Ünlü komedyen, basın mensuplarının sorularına rağmen bir açıklama yapmadan okuldan ayrıldı.,
Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın eşiyle birlikte oyunu kullandı.

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, eşi Betül Arkın'la birlikte oyunu Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu'nda kullandı. Cüneyt Arkın, “Türkiye bir yol ayrımında, gidecek yolu varsa ne ala. Bu seçimde gidecek yolu bulabilir” dedi.

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın ve eşi Betül Arkın, oyunu kullanmak üzere Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu'na geldi. Eşiyle birlikte oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Cüneyt Arkın, “Bu seçim çok önemli. Seçimde kadınların oyları çok önemli. Türkiye bir yol ayrımında, gidecek yolu varsa ne ala. Bu seçimde gidecek yolu bulabilir. Bu Tük halkı. Çocuklarımıza tarih bilinci aşılayamıyoruz” dedi.

Arkın çifti daha sonra okuldan ayrıldı.