29 Nisan 2025 Salı / 2 Zilkade 1446

Bakan Yerlikaya'dan Özel'e jammer tepkisi: Söylediklerin alçak bir iftiradır

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, 'Polislerin bantlarla kamera kapattığı' iddiasının doğru olmadığını belirterek, 'Yakın koruma polislerimizin kameraları bantla kapatma gibi bir görevi yoktur. Seni koruyan polislerimiz dahil hiçbiri cebinde bant taşımaz.' açıklamasında bulundu.

29 Nisan 2025 Salı 14:58 - Güncelleme:
Bakan Yerlikaya'dan Özel'e jammer tepkisi:  Söylediklerin alçak bir iftiradır

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özel'in, "polislerin bant taşıdığı ve bantlarla kamera kapattığı" iddiasına tepki gösterdi.

Bu iddianın doğru olmadığını aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Daha iyi anlaman için sana 'Özel' bir açıklama da yapayım: Bir, yakın koruma polislerimizin kameraları bantla kapatma gibi bir görevi yoktur. İki, seni koruyan polislerimiz dahil hiçbiri cebinde bant taşımaz. Üç. Bantçı... Söylediklerin alçak bir iftiradır. Hangi kamerayı bantlarsanız bantlayın, milletimizin gönül gözü, olan bitenleri kaydediyor."

"BANT TAŞIMA VE BANTLARLA KAMERA KAPATMA UYGULAMASI KESİNLİKLE YOKTUR"

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin basın açıklamasını da paylaştı.

Genel Müdürlüğün açıklamasında, "Bugün itibarıyla Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı fiili olarak yakın koruma görevi ifa eden 5 bin 263 koruma polisimiz vardır. Yakın koruma eğitimleri, EGM Koruma Daire Başkanlığına bağlı Koruma Eğitim Akademisinde verilmektedir. Eğitim müfredatında 'bant taşıma ve bantlarla kamera kapatma' uygulaması kesinlikle yoktur. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesi kullanıldı.