16 Eylül 2024 Pazartesi / 13 RebiülEvvel 1446

Muhalefetten ortak provokasyon! Acılı annenin üzerine yürüdüler

TBMM'de başıboş sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifinin görüşmelerinde milletvekilleri arasında tartışmaya neden oldu. Toplantıya Antalya'da başıboş sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalıp hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar ve Ankara'da okula giderken sokak köpekleri tarafından parçalanan ve 15 kez ameliyat olan Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz katıldı. Muhalif vekiller acılı ailelerle tartışarak üzerlerine yürüdü.

17 Temmuz 2024 Çarşamba 19:54 - Güncelleme:
Muhalefetten ortak provokasyon! Acılı annenin üzerine yürüdüler

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda başlandı.

Komisyon toplantısına, Antalya'da başıboş sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalıp hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar da katıldı.

Toplantı esnasında kanunla ilgili konuşan AK Partili milletvekilinin "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" ifadesine anne Derya Pınar destek verince, muhalefet milletvekilleri acılı anneye tepki gösterdi.

Tepki karşısında şaşkına dönen anne Derya Pınar, ölen çocuğunun ayakkabılarını muhalefet vekillerine gösterdi.

CHP, DEM Parti ve TİP'li milletvekilleri ise "senin çocuğunu AKP öldürdü diyerek" annenin üzerine yürüdüler.

MAHRA'NIN ANNESİNDEN MUHALEFET VEKİLLERİNE TEPKİ

Antalya'da 5 Mart 2022'de sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar, kızının ayakkabılarını havaya kaldırarak teklife karşı çıkan muhalefet milletvekillerine tepki gösterdi. Bazı muhalefet milletvekilleri de ayağa kalkarak Pınar'ın sözlerine tepkilerini dile getirdi.

15 KEZ AMELİYAT OLAN TUNAHAN YILMAZ'IN BABASININ DA ÜZERİNE YÜRÜDÜLER!

Ankara'da okula giderken sokak köpekleri tarafından parçalanan ve 15 kez ameliyat olan Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz da görüşmeleri takip etmek üzere salondaydı.

Komisyon üyesi CHP'li vekillerin "çocuklar okula yürüyerek mi gidiyor, servisle gidiyorlar" sözleri üzerine baba Halil Yılmaz sinir krizi geçirdi.

Kendisine "sen kimsin" diye bağıran muhalefet vekillerine tepki gösteren baba Halil Yılmaz "benim çocuğum diri diri yendi, 10 yıl tedavi görecek" dedi.

Acılı baba sinir krizi geçirirken muhalefet milletvekilleri "çocukları alet etmeyin" diye bağırdı, bazıları ise baba Halil Yılmaz'ın üstüne yürüdü.

KOMİSYONDAKİ DETAYLARI 24 TV MUHABİRİ AKTARDI

Teklife ilişkin hayvan severlerden baskı geldiğini aktaran Akbulut, "Meclis'te şu an hayvan severler teklifin çıkmaması için eylem yapıyor. Komisyon 14:00'da toplandı fakat muhalefet milletvekilleri Komisyon'un çalışmasını engelledi ve yer, mekan tartışması yaşandı. Yaklaşık 2 saat sonra Komisyon çalışmalarına başlayabildi. Tartışmalar şu sıra usul üzerinden devam ediyor. Hayvan severler ve çocukları sokak hayvanları yüzünden zarar görenler arasında tartışmalar günlerdir sürüyor. Aynı tablo Plan ve Bütçe Komisyon'unda da yaşandı.

HABERİN VİDEOSU

  • başıboş sokak köpekleri
  • dem parti