17 Eylül 2024 Salı / 14 RebiülEvvel 1446

Türkiye’nin en ucuz otomobili geliyor

Rus Lada yeniden Türkiye’ye dönüyor. 5 modeli ile pazarda rekabete girecek markanın merakla beklenen modeli Vesta’nın ise yılbaşında 30 bin lira civarında fiyatıyla satışa sunulması bekleniyor.

Kaan Zenginli10 Ağustos 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Türkiye’nin en ucuz otomobili geliyor

1990’lı yılların efsane markası Lada, yeniden Türkiye pazarına dönüyor. Lada Samara ve Niva modelleri ile büyük satış rakamlarına ulaşan ancak yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle Türkiye’den çıkan marka, Mersa Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye’de satışa çıkacak.  Rus marka yıl sonuna kadar Granta, Kalina ve Niva Urban pazara sunacak, ardından 2016 başı itibariyle de Vesta ve X Ray modellerini piyasaya sürecek. Lada’nın en çok merak edilen markası ise Vesta... Henüz satışa çıkmadan büyük yankı uyandıran modeli bu kadar dikkat çekici yapan ise uygun fiyatı. C ve B segmenti arasında konumlanan otomobilin Türkiye pazarına 27 bin ila 30 bin lira arasında bir fiyatla girmesi bekleniyor. Mevcut durumda en ucuz sıfır otomobilin bile 37 bin liradan başladığı Türkiye’de Vesta ‘Türkiye’nin en ucuz otomobili’ unvanını kazanmış olacak. Vesta’nın 1.4 litre 100 beygirlik bir motora sahip olduğu biliniyor.

Dikkat çeken şık tasarım

Henüz teknik detayları belli olmasa da modern çizgileri, şık tasarımı ve sportif hatları ile öne çıkacak yeni Vesta, kalitesi ile de önceki modellerden daha fazlasını sunacak.

Mersa satış ve serviste iddialı

Gaz Ticari Araçlar Türkiye’nin yanı sıra Lada Türkiye’nin de Genel Müdürlüğü görevini de üstlenen Cengiz Tiryakioğlu, Gaz ve Lada gibi iki Rus markasını temsil etmenin bir sinerji yaratacağını söyleyerek “Mersa Otomotiv olarak güçlenecek ve büyüyecek olan altyapımız ve hizmet ağımız sayesinde müşterilerimiz Lada’yı tercih ettiklerinde satış-servis konusunda sorun yaşamayacaklar” dedi.