Ali Atay, bale sanatçısı Ebru Cansız ile 2008 yılında hayatını birleştirdi. Mutlu bir birliktelikleri varken geçtiğimiz günlerde ayrılık kararı almaları herkesi şaşırttı. Bu kararın nedenin ise Ali Atay'ın adının son zamanlarda farklı isimlerle anılmaya başlamış olması olabilir. Son olarak Ali Atay'ın adı Leyla ile Mecnun dizisindeki rol arkadaşı Melis Birkan ile adı aşk dedikodularına karışmıştı. 5 yıllık eşinden ayrılan Ali Atay, boşanmak için de neredeyse varını yoğunu verdi. Beyoğlu'nda bulunan evlerini ve üzerine 300 Bin TL veren Ali Atay, herkesi şaşırttı.
Leyla ve Mecnun dizisinin Mecnun karakterini canlandırarak yıldızını parlatmayı başaran Ali Atay, balerin eşi Ebru Cansız'dan boşandıktan sonra, kendisini gecelere attı. Boşanmanın ardından Asmalımescit'te görüntülenen Ali Atay, dizideki rol arkadaşları ile Of Pera'da eğlendi. Basının görüntü aldığını fark edince de olanlar oldu. Of Pera'da rol arkadaşları ile eğlenen ve içeride tanıştığı kız arkadaşları ile de koyu bir muhabbete başlayan Ali Atay, flashların patladığını görünce ne yapacağını şaşırdı. Basın mensuplarına "Çekmeyin lan!", şeklinde çıkışan Ali Atay, agresif halleri ile dikkatleri çekti. Basını engelleyemeyeceğini anlayan Ali Atay, kız arkadaşlarının yanından ayrıldı. Bir süre sonra basını atlattığını düşünen Ali Atay, aynı ekibi tekrar araca bindirdi.
Ali Atay'ın aracını takip eden basın mensuplarını görüntü almak için elinden geleni yaptı. Basının kendisini takip ettiğini fark eden ünlü oyuncu ise kaçamayacağını fark edince araçtaki kız arkadaşlarını yolun ortasında indirmeyi tercih etti. Kız arkadaşlarını bir yerde bıraktıktan sonra arkadaşları ile eğlenmeye devam etmek isteyen Ali Atay, eğlenceye farklı bir mekânda devam etti.