28 Nisan 2025 Pazartesi / 1 Zilkade 1446

3 perakendeci hayalini Bozburun’da yaşayacak

Perakende sektörünün yakından tanıdığı Mehmet Nane, Nihat Özdemir ve Avi Alkaş, ‘emeklilikte dostlarımızla birlikte olalım’ hayalini Bozburun’da açtıkları MiaMai otelle gerçekleştirdi. 14 odalı otel 5 yıl uğraşının sonunda açıldı.

YELDA ŞUMNULU20 Haziran 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
3 perakendeci hayalini  Bozburun’da yaşayacak

CARREFOURSA Genel Müdürü Mehmet Nane, Kiler Marketleri CEO’su Nihat Özdemir, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş emeklilik günlerini dostlarıyla birlikte geçirebilmek için otel açtılar. 29 Mayıs’ta hizmete giren Marmaris Bozburun’daki MiaMai (Benim Mavim) Butik Otel’in hikayesi ve ortakların bir araya gelme hikayesi dikkat çekici. 5 yıl önce Mehmet Nane’nin tekneyle geçerken Marmaris Selimiye’de gördüğü satılık tabelasıyla başlayan hikaye bugün MiaMai Butik Otel olarak son buldu. Hikayenin giriş bölümünü Nihat Özdemir şöyle anlattı: “Mehmet’in verdiği emlakçı numarasını aradım, emlakçı oranın satıldığını ama elinde başka bir yerin olduğunu söyledi. Tekneyle buraya geldik. Ağaçların içinde küçük bir taş ev vardı. Sahibi Londra’da yaşayan bir Türk. Hemen bağlantıya geçtim ama adamı ikna etmem birkaç kez Londra’ya giderek 3 yıl sürdü. Sonunda ikna oldu ve Mehmet’le elimizdeki parayı ve üzerine kredi alarak sahibine verdik. Üçüncü ay krediyi ödeyemez hale geldik. Ortak aramaya başladık.”

Voltran’ı oluşturduk, oteli açtık

Hikayenin bundan sonrasını ise Mehmet Nane tamamladı: “Dernek’te konuşurken Avi Bey’in dikkatini çekti. Yanına Dr. Nesim Eskinazis ve işadamı arkdaşı Loni Hananel’i de alarak bize ortak oldular. Kısacası Voltran’ı oluşturduk. 2014 Ekim ayında inşaata başladık ve 29 Mayıs’ta otelimiz hizmete girdi. Arsamızdaki ağaçların tek bir dalını bile kesmedik. Mimar Yusuf Cavsezer odaların yerleşimini ağaçlara göre yaptı.” Otel 3 milyonu arsa olmak üzere toplam 9 milyon liraya malomuş. Ortakların kurduğu Bozburun Turizm AŞ şirketinde Mehmet Nane’nin yüzde 23, Nihat Özdemir’in yüzde 34 ve Avi Alkaş ve diğer iki ortağın toplam yüzde 43 hissesi var. Nane “Buradaki ana motif keyif almak. Emekliliğimizde dostlarımızla birlikte olmak istiyoruz. 14 odamız var. Fiyatlarımız kahvaltı+akşam yemeği dahil 350-800 Euro arasında. Arsamız 2.600 metrekare. Sahilimiz 49 metre. Şu anda 20 kişi çalışıyor. Booking’e girdik. Daha sonra lüks ve butik otellerin bulunduğu splendia.com’a girmek istiyoruz. Birkaç yıl içinde hedefimiz Datça, Çeşme ve Ayvalık’ta da otel açmak” dedi. 

Sahil kasabalarında 60 mağazamız var

CARREFOURSA olarak Silivri’den Antalya’ya kadar bütün sahil kasabalarında mağaza açmaya başladıklarını belirten Mehmet Nane “Şu anda 60 mağazamız oldu. Ayrıca tüm marinalarda CarrefourSA Marina adıyla mağazalar açıyoruz. Sepet tutarı sahil mağazalarında yüzde 50 daha fazla. Ben 2013 Haziran’da başladım CarrefourSA’ya. Ben geldiğim zaman 240 mağaza vardı. 2014 sonunda 333, 2015 Haziran itibariyle 450 mağazaya çıktık. Bu yıl sonu Kiler’in de katılmasıyla 800 mağaza olacağız” dedi. Nane, bugüne kadar İsmar, 1e1, Genpa ve Kiler’le birlikte 4 şirkete 500 milyon lira ödediklerini söyledi.