27 Haziran 2024 Perşembe / 21 ZilHicce 1445

Mevlana'yla Bir Gün...

“Güzel bir geceydi, Murat camdan bakınmaktaydı. O sırada gizemli bir güvercin eline bir anahtar bırakıp şöyle dedi; Bu anahtarla istediğin bir devre gidip, geri dönebilirsin. Tek yapman gereken nereye gitmek istediğini söylemek.”

BERİL AKIN15 Ağustos 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mevlana'yla Bir Gün...

Mevlana’yla Bir Günkitabı, hikayenin kahramanı Murat’ın zaman içinde ünlü düşünürlerle buluşmak üzere çıktığı yolculukları anlatıyor. Kitap Ünlülerle Bir Gün serisinin ilk kitabı.

Murat güvercinin getirdiği anahtarı eline alıp Mevlana zamanına gitmek istediğini söyler ve kendini o zamanda buluverir. Burada Mevlana’nın öğrencileriyle karşılaşıp arkadaş olur. Böylece onlarla birlikte Mevlana’nın verdiği derse girer. O gün Murat Mevlana’nın dersini dinler. Dersten sonra da Mevlana Hazretleri onları pazar yerine götürür. Burada onlara ticaret yapmakla ve dürüst olmakla ilgili çok güzel bilgiler verir. Murat Mevlana ile geçirdiği çok güzel bir günün sonunda, öğrendikleriyle mutlu bir şekilde evine döner.

Kitabı okurken dürüstlükle ilgili dersler aldım. Ayrıca Mevlana hazretlerini tanıdım. Bitirince Murat’ın yeni, maceralarını merak ettim. Seriye bakınca Mimar Sinan’la Bir Gün ve Evliya Çelebi İle Bir Gün gibi başka önemli kişilerle de Murat’ın bir günlük tanışmaları olduğunu öğrendim. Onları da en kısa zamanda okumayı düşünüyorum.

Mevlana’yla Bir Gün

Mustafa Orakçı

Timaş Yayınları