Çimen lekesi anında sabunlu su ile yıkanırsa çıkacaktır. Ama genellikle kuruduktan sonra müdahale etme şansı olduğundan kumaşın türüne göre temizleme yöntemlerinden yararlanmak gerekmektedir.
Eğer beyaz pamuklu bir giysiniz çimen lekesi olduysa ve de leke kuruduysa öncelikle yıkama suyunuzun çok sıcak olması gerekir. Çamaşır suyu ve deterjan karışımı sıcak suya eklenir. Çimen lekeli giysinizi bu suya bastırıp biraz bekletip yıkamalısınız. Durulama suyuna da sirke ekleyerek iyice durulamalısınız. Çimen lekesi akıp gidecektir.
Renkli ve yünlü kumaşlardan çimen lekesini çıkarmak için oksijenli su kullanmak gerekmektedir. Sıcak sabunlu su ile renkli kumaşı yıkadıktan sonra 12 litre durulama suyuna 5 çorba kaşığı oksijemli su katarak çimen lekesinden kurtulabilirsiniz.
Lekeli kısımları eter veya okaliptüs yağı ile silmek de yararlı olmaktadır. Başka bir yöntemde çimen lekesi olan giysiyi makineye atmadan önce lekenin üzerine bulaşık deterjanı dökmek ve fırçalamak çimen lekesinden kurtulmanın bir başka yoludur.
Sentetik kumaşlarda saf ispirto kullanmak gerekmektedir. Önce leke ispirto ile silinir ve ılık suda deterjanla giysi yıkanır. İyice durulanmalıdır.
Çimen Lekesi Kottan Nasıl Çıkar?
Çimenlik bölgelerde genellikle kot pantolon ve ceket giyilmektedir. Bu yüzden kot giysilerde çimen lekesi çok olmaktadır. En zor olan da çimen lekesini kottan çıkarmaktır. Çimen lekesi kot kumaşın üzerinde kuruduysa kot kumaşı nemlendirerek fırçalamak gerekir. Daha sonra oksijenli su ya da ispirto ile yıkamak lekenin tamamen ortadan kalkmasını sağlayacaktır.