14 Mart 2025 Cuma / 15 Ramazan 1446

Doğum lekesi ele verdi

Adana polisi, son aylarda gerçekleştirdiği 6 kapkaç olayıyla kadınların korkulu rüyası haline gelen 21 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı Vedat D., yakaladı. Aralarında 6 aylık hamile kadının da bulunduğu mağdureler zanlıyı kolundaki doğum lekesinden teşhis etti.

HALİL BİLEK7 Eylül 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Doğum lekesi ele verdi
Adana polisini uzun süre peşinden koşturan zanlı, kapkaç olaylarını gerçekleştirmek amacıyla önce 31 Mart'ta Tuncay Esandal'ın motosikletini çaldı. 12 Temmuz'da sahneye çıkan zanlı, Bahar Altınbaş'ın yanına yaklaşarak içinde 110 lira bulunan cüzdanını kapkaç yöntemiyle alıp kaçtı. Bu olaydan bir gün sonra ise Bahçelievler Mahallesi'nde 6 aylık hamile bir kadının boynundaki zinciri alıp kaçtı. Bu sırada kadın yere düşüp yaralandı.


Polis, aynı kişinin yaptığı anlaşılan her iki olayı da araştırırken, kapkaççının suç işlerken, 31 Mart'ta çalınan motosikleti kullandığını belirledi. 23 Ağustos 2013 günü Ziyapaşa Mahallesi'nde bir kadının boynundaki altın zincir kapkaç yöntemiyle alan zanlı ertesi gün de yine bir kadının boynunu sıkıp, bir kadının ise boynunda bulunan altın zinciri alıp kaçtı. Son olarak 27 Ağustos'ta bir kadının altın zincirini kapkaç yöntemiyle çaldı. Kapkaç mağdurlarını tek tek dinleyen polis, zanlının sol kolunda doğum lekesi olduğunu belirledi.


Bunun üzerine araştırmasını derinleştiren polis Obalar Caddesi'nde plakasız siyah bir motosiklet görünce dur ihtarında bulundu ancak sürücüsü kaçmaya başladı. Polis yaklaşık 100 metre ileride motosikleti yakaladı. Emniyete götürülen uyuşturucu bağımlısı motosiklet sürücüsü Vedat D. (21) mağdur kadınlarla yüzleştirildi. Kadınlar, kendilerine kapkaç yapan kişinin, kolundaki doğum lekesinden tanıdıkları Vedat D. olduğunu söyledi. Vedat D.'nin anne ve babası ayrıldıktan sonra uyuşturucuya başladığı, trafik kazası geçirince dalağının alındığı ve tedavisi için kapkaç yaptığını anlattığı öğrenildi.