19 Nisan 2025 Cumartesi / 21 Sevval 1446

Yolsuzluk ve rüşvet şüphelileri telefon şifrelerini gizliyor

İBB'deki suça karışan bazı yöneticilere yönelik başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında, 20 şüphelinin telefon şifrelerini vermediği öğrenildi. Daha önce de İmamoğlu'nun güvenlik güçlerine teslim ettiği telefonun asıl telefonu olmadığı ortaya çıkmıştı.

Sabah11 Nisan 2025 Cuma 08:23 - Güncelleme:
Yolsuzluk ve rüşvet şüphelileri telefon şifrelerini gizliyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki suça karışan bazı yöneticilere yönelik başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ile birlikte 53 şüpheli tutuklandı. Soruşturma kapsamında birçok açık tanık yolsuzlukları anlatırken ilginç detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Sabah'ın haberine göre, soruşturma kapsamında Serkan Öztürk, Özge Bağdatlı, Murat Ongun, Serdal Taşkın, Fatos Ayık, Erhan Uslu, Doğan Hamit Doğruer, Mehmet Muhittin Palazoğlu, Ertan Yıldız, Emre Serkan Bayraktar, Emin Ferhat Ertek, Tolga Özgen, Hüseyin Köksal, Fatoş Pınar Türker, Murat İlbak, Hasan Özsoy, Barış Kılıç, Adem Soytekin, Mete Sarısaltun ve Doğan Hamit Doğruer olmak üzere toplam 20 şüphelinin telefon şifrelerini vermediği öğrenildi.

İMAMOĞLU'NUN ASIL TELEFONU YOK

Bilindiği gibi soruşturma kapsamında tutuklanan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun güvenlik güçlerine teslim ettiği telefonun asıl telefonu olmadığı ortaya çıkmıştı.

İmamoğlu'nun örgütsel görüşmelerini yaptığı telefonunu polise teslim etmediği anlaşılmıştı.

İmamoğlu'nun polise teslim etmediği telefonu ile dosyanın şüphelileri ile çok sık görüşmeler yaptığı belirlenmişti.

İmamoğlu'nun ortağı tutuklandı

"Saraçhane'yi 'haraçhaneye' çevirmişler"

Murat Ongun esnaf arkadaşını milyoner yaptı