21 Nisan 2025 Pazartesi / 23 Sevval 1446

Burak Dağlıoğlu Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karararla, Yatırım ve Finans Ofisi Başkanlığına Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı.

HABER MERKEZİ10 Nisan 2025 Perşembe 08:43 - Güncelleme:
Burak Dağlıoğlu Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı oldu
Burak Dağlıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkanlık görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a tensipleri için şükranlarımı arz ediyorum. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde dünyanın bağlantı noktası olarak güçlü ekonomisi, genç ve dinamik nüfusu, jeostratejik konumu, sürdürülebilir politikalarıyla her türlü bölgesel ve küresel krize karşı direnç göstererek küresel oyun kurucu bir güç haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü uluslararası doğrudan yatırımları artırmanın ve ülkeyi küresel bir finans merkezi haline getirmenin en büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, "Bu doğrultuda Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve 'Türkiye Yüzyılı'nı 'Yatırımın Yüzyılı' yapmak için tüm mesai arkadaşlarımız ve paydaşlarımızla var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

28 Mart'ta alınan kararla Yatırım Ofisi, "Yatırım ve Finans Ofisi" olarak birleşmişti.

Dağlıoğlu, daha önce Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı olarak görev yapıyordu.