31 Ağustos 2024 Cumartesi / 25 Muharrem 1446

Wassily Kandinsky eserleri nelerdir? İşte Kandinsky resimleri!

Google bugün ünlü Rus ressam ve sanatcı olan Wassily Kandinsky'yi anasayfasına taşıyarak doodle aptı. Doodle'ı açan kullanıcılar ise karşındakini görünce şaşırdılar ve Wassily Kandinsky'nin resimlerini, eserlerini merak eder oldular. Bizde sizler için bu resimleri ve eserleri derledik.

16 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Wassily Kandinsky eserleri nelerdir? İşte Kandinsky resimleri!
 
 
Google Arama motorunda bugün ilginç bir resim bizi karşıladı. Sanatla ilgili olanlar bunu bir kişi ile bağdaştırmaya çalıştı. O kişi ise Rus sanatcı ve ressam Wassily Kandinsky'iydi.
 
Google önemli günleri, önemli ve tarihte iz bırakan kişiler ile ilgili doodle yapma alışkanlığına geleneğine bir yenisini daha ekledi. Önceden Kemal Sunal, Barış Manço ve resmi tatillerimiz gibi önemli gümleri anan doodle da bugün yabancı bir isim vardı.
 
Bugün anasayfasına Wassily Kandinsky'i alan Google Doodle'ı ise ünlü ressamın sanat tarzına göre şekillendirerek ayrı bir önem daha katmıştır. Kişiler ise ressamı gördükten sonra eserlerini merak ettiler. Bizde sizler için ünlü ressamın eserlerini derledik.
 
Genellikle eserlerinde dikey çizgili, sert hatlı resimleriyle dikkat çeken sanatçının aslında bu özelliği kendisinin hayata bakışını temsil eder. Çünkü onun sanat anlayışı sanat sanat için manevi değerlerin betimlenmesidir. Her sanat dalı dışsal yapısı itibariyle birbirinden ayrılsa da buluştukları ortak nokta, insan ruhunu arıtıp, harekete geçirebilecek iç amaç için çaba vermeleridir demiştir.
 
Ayrıca ünlü ressam Wassily Kandinsky'nin bugün doodle olmasının nedeni 16 Aralık 1866 tarihinde doğup bugünün 148.yaş yılı olmasıdır.
 
İŞTE WASSİLY KANDİNSKY RESİMLERİ- ESERLERİ