22 Ekim 2024 Salı / 19 RebiülAhir 1446

Teröristbaşının ölümü şehit ailelerini sevindirdi: Bu vatanda yeri yok, ABD'de gömülsün

Fetullahçı terör örgütünün hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşı'nda şehit olan polis memuru Eyyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz, 'FETÖ'nün öldüğünü söylüyorlar, biz de çok sevindik. Ona öldü demek de yakışmıyor. Onun bu memlekette, bu vatanda yeri yok. O, Amerika'ya hizmet etti, orada gömülmesi lazım' dedi. 15 Temmuz Derneğinden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin ise açıklama geldi.

IHA/AA21 Ekim 2024 Pazartesi 12:21 - Güncelleme:
Teröristbaşının ölümü şehit ailelerini sevindirdi: Bu vatanda yeri yok, ABD'de gömülsün

Pensilvanya'da yaşayan hain terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen öldü. Örgütün internet sitesinden Gülen'in ölüm haberi duyuruldu. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Elazığlı polis memuru 2 çocuk babası Eyyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz, FETÖ elebaşı Gülen'in ölüm haberini sevinçle karşıladı.

Darbeci askerin açtığı ateşle vurulan Yeşilyurt, FETÖ elebaşı Gülen'e hakkını helal etmiyor

"ONUN BU VATANDA YERİ YOK"

Sabah namazına kalktığı zaman televizyonu açtığını ve FETÖ'nün öldüğünü burada duyduğunu kaydeden Oğuz, "Biz de sevindik. Ona öldü demek de yakışmıyor. Bizim dinimizde 'La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah' diyen herkes Müslümandır fakat o Müslümanlıktan dışarıdır. O, affedersiniz zındıktır. Sabahtan beri gözüm televizyonda. Türkiye'ye getirecekler mi getirmeyecekler mi? Onun bu memlekette, bu vatanda yeri yoktur. O, Amerika'ya hizmet etti, orada gömülmesi lazım. Çocuklarımızı, 250 şehit verdik. Cumhurbaşkanımız kurtuldu diye de sevindik. Eğer Cumhurbaşkanımız şehit olsaydı, çocuklarımız hain, onlar da şehit sayılacaktı. Ömrü Amerika'ya hizmet etmekle geçti, oraya gömülsün. Vatanda onun yeri yok, o bir vatan haini" diye konuştu.

15 Temmuz gazisi: Kanımız yerde kalmadı

15 TEMMUZ DERNEĞİNDEN FETÖ ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

15 Temmuz Derneği üyelerince, FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüne ilişkin, Üsküdar'da bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde basın açıklaması düzenlendi.

Burada gaziler ve şehit yakınları adına konuşan Turunç, "Bundan 8 yıl kadar önce, yıllar öncesinden başladığı hainliği 15 Temmuz darbe girişimiyle de zirveye çıkaran bir hainin, uzun yıllardan beri kaçmış olduğu Amerika'da ölüm haberini aldık." ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri ve gazilerin, FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iadesini ve son nefesine kadar müebbet hapis cezası çekmesini istediklerini belirten Turunç, bunun gerçekleşmemesine rağmen mağdurların ölüm haberine sevindiklerini dile getirdi.

Şehit yakınları ve gazilerin acılarının dinmeyeceğini vurgulayan Turunç, "Onun orada ölmesi Türkiye'de ve dünyada FETÖ karşıtı tüm vatansever insanları, milletinin, devletinin, bayrağının yanında olan insanları sevindirmekle birlikte, onun arada ölmesi belki de kurtuluşu oldu. Bu topraklara ihanet eden, bu millete ihanet eden, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı emperyal ülkelere satmak isteyen bir insanın ölümü bu kadar kolay olmamalıydı." şeklinde konuştu.

Vatan sevgisinin imandan olduğunu söyleyen Turunç, "Her ne kadar hoca kılıklı birisi, önder insan gibi gözükse de kandırdığı insanlar nezdinde önderdir. Yoksa milletimizin nezdinde, vatanseverler nezdinde o bir haindi. Onun ölümü gerçekten çocuklarını, yakınlarını kaybeden insanlar açısından bir nebze olsa acıları dindirmiş olacak." dedi.

İsmail Hakkı Turunç, "Yaşarken nereye sığındıysa ölüsü de o topraklara yakışıyor. O topraklarda defnedilsin." ifadesini kullandı.