25 Nisan 2025 Cuma / 27 Sevval 1446

Prim ve Sigorta detayları nasıl öğrenilir,

SGK bilgilerine nasıl ulaşılır SGK hizmet dökümü nasıl alınır SGK e-devlet girişi nasıl yapılıyor Pek çok çalışanının zaman zaman ihtiyaç duyduğu SGK hizmet dökümü belgesinin içerisinde çalışanların prim ve sigorta detaylarına dair bilgiler bulunur.

29 Mayıs 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Prim ve Sigorta detayları nasıl öğrenilir,

E-devlet girişi nasıl yapılır SGK bilgileri çin e-devlete giriş nasıl yapılır Bu detaylar sayesinde çalışanlar sigortalı olarak çalıştıkları gün sayısını, primlerinin yatırıldığı gün sayısını öğrenerek ne zaman emekli olabileceklerini kolayca hesaplayabilirler. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Kamu kurumları her geçen gün tek çatı altında toplayan e-devlet uygulaması vatandaşlın daha hızlı hizmet almasını sağlamaktadır. İşte detaylar haberimzde ..

 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?
 
1 Kasım 2014 tarihi itibarı ile SGK borç sorgulama, ssk emeklilik sorgulama, ssk hizmet dökümü isimden sorgulama ve buna benzer tüm sorgulama işlemleri E Devlet sistemi üzerinden yapılmaya başlandı. E Devlet sistemi sayesinde artık uzun kuyruklar oluşan SGK merkezlerine gitmenize gerek kalmadan, ödemelerinizi, sorgulamalarınızı, doğrulamalarınızı ve diğer tüm işlemlerinizi oldukça güvenilir bir ortamın içerisinde kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Böylelikle hem zaman hem de paradan tasarruf etmiş oldunuz.
Artık bu sistem sayesinde tek ihtiyacınız olan şey T. C. kimlik numaranız ve E Devlet şifresidir. E Devlet şifresini bilmeyen kişilerin en yakın PTT merkez şubesine kimlikleri ile birlikte giderek 2 TL karşılığında bu şifreyi temin etmesi mümkündür. Daha sonra Tc kimlik no ile ssk sorgulama işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
SGK hizmet dökümü ile SGK giriş ve SGK çıkış tarihlerini öğrenme, sigortanızın yatıp yatmadığını ve yattıysa ne kadar yattığını görebilme, bugüne dek adınıza ne kadar sigorta primi yatırıldığını görebilme, yatırılan prim tutarlarını inceleme, ne zaman emekli olacağınızı hesaplama gibi bilgilere sahip olabilirsiniz. Bu sayede de işverenler tarafından çalışan kişilere karşı yapılan haksızlıkların önüne geçilebilmesi mümkündür. Zira çalışılan iş yerine ait bilgiler de yine burada mevcuttur.
SGK Hizmet Dökümü sayesinde firmanın sizin adınıza ne kadar prim ödediğini tespit edebilir ve buna göre işe giriş ve çıkış dönemlerinizin gasp edilip edilmediğini de görebilirsiniz. Bu sebeple bizim size önerimiz, arada sırada SGK hizmet dökümünü kontrol etmeniz ve kendi haklarınıza bir başkasına ihtiyaç duymadan sahip çıkmanızdır. Böylelikle kendi haklarınızı güvence altına almak adına gerekli önlemleri almış olacak ve olası bir hak ihlali söz konusu olduğu zaman önceden önlem aldığınızın altını çizebilirsiniz.
 
SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?
 
SGK hizmet dökümü birçok başvuruda çalışan kişinin ihtiyaç duyduğu bir belge haline gelmiştir. Sigortalı kişilerin derecelerine göre 4A, 4B VE 4C olmak üzere çeşitli dökümler bulunur. Sosyal Sigortalar Kurumuna bağlı olan kişiler 4A grubuna dahildir. Aynı zamanda 4B BAĞ-KUR ve 4C ise Emekli Sandığına dahildir. 
Genel olarak hizmet döküm belgesinde yer alan bilgiler şunlardır:
 
Çalışan kişiye ait resmi bilgiler
 
Sigortalının çalıştığı gün sayısı
 
Sigortalının primlerinin ödenme tarihleri ve miktarları
 
Sigortanın ilk işe başladığı gün
 
Sigorta primin yatıran şirkete ya da kişiye ait bilgiler
 
 
 
SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?
 
SGK hizmet dökümünü kolayca alabilmek için e-devlet sistemine ait olan turkiye.gov.tr internet sitesine girmeniz gerekir. Anasayfadaki giriş yap butonuna tıkladıktan sonra size en uygun giriş seçeneğini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Çoğu kullanıcının tercih ettiği yöntem olan e-devlet şifresi aracılığıyla sisteme giriş yapabilmek için e-devlet şifresine ihtiyacınız var. E-devlet şifresini ise herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Bunun yanı sıra sisteme giriş için internet bankacılığı, elektronik imza, mobil imza, T.C kimlik kartı seçeneklerini de kullanabilirsiniz. 
Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza açılan sayfadadan e-Hizmetler bağlantısının altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetine yönelmeniz gerekiyor.
 
Karşınıza açılan sayfada 4A, 4B, 4C seçenekleri ile hizmet dökümü alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda "Barkodlu SGK Hizmet Dökümü Alma" seçeneğine tıklayarak alacağınız belgenin resmi geçerliliğini de sağlayabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra en kısa zamanda sonuçlar karşınıza çıkacaktır. Yine aynı e-hizmetten yararlanarak borç bilgileriniz, emekli aylığı bilgilerinizi, optik ve cam çerçeve bilgilerinizi kısa bir süre içerisinde kolayca öğrenebilirsiniz.