8 Eylül 2024 Pazar / 5 RebiülEvvel 1446

Kurban Bayramı'nda et nasıl tüketilmeli? Sağlık Bakanı Koca uyarıda bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz.' ifadelerini kullandı.

AA15 Haziran 2024 Cumartesi 18:30 - Güncelleme:
Kurban Bayramı'nda et nasıl tüketilmeli? Sağlık Bakanı Koca uyarıda bulundu

Bakan Koca, sosyal medya hesabından, Kurban Bayramı'nda et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan'ın, kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin olduğu videoya da yer veren Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir."